TOPUL “editorialistilor NATIONALISTI din presa romaneasca” aka TOPUL TOVARASILOR SECURISTI BASISTI din presa basista sub acoperire asa zis nationalist legionara

SA “NE RÂDEM” cu asa zisul TOP al “editorialistilor NATIONALISTI din presa romaneasca” aka TOPUL TOVARASILOR SECURISTI BASISTI din presa basista sub acoperire asa zis nationalist legionara…..

MANIPULARE IN PRESA BASISTA

CITEZ din FRONTPRESS:

TOPUL editorialistilor NATIONALISTI din presa romaneasca (VOTEAZA)

autor: FrontPress 10.09.2013

scrisul este o arma

Am lansat un nou sondaj de opinie pe portalul de știri FrontPress.ro prin care dorim să aflăm care este cel mai apreciat editorialist naţionalist din presa online românească sau din blogosfera identitară. Cu această ocazie cerem sprijinul cititorilor, care sunt rugaţi să voteze în cadrul sondajului afişat în partea din dreapta-sus a site-ului și să ne trimită comentarii cu părerile lor despre lista propusă.

În continuare înşirăm în ordine aleatorie persoanele nominalizate de redactorii FrontPress.ro (scurtele prezentări pot fi completate ulterior, în măsura în care dispunem de informații noi de la cititori):

goran mrakicGORAN MRAKIC – Jurnalist din Timișoara, absolvent al Facultății de istorie, este un vechi ”formator de opinie” al scenei naționaliste bănățene, dar nu numai. Tonul textelor lui poate fi unul intransigent, tăios dar în același timp și de o ironie fină, neiertătoare, folosită nu numai în articolele de opinie ci și în aforisme. A scris pentru diverse reviste și fanzine, fiind și unul dintre primii colaboratori cu ”statut permanent” ai proiectului de știri alternative FrontPress.ro. Din primăvara acestui an a făcut și primii pași în blogosfera românească, inaugurându-și blogul personal. Temele principale pe care le abordează țin de identitatea locală, decadența societății moderne, viața de suporter. Trei articole reprezentative: Când statul te îndeamnă să devii antisocialLa botul calului verde (aforisme) și Europa și antieuropa.

george baraGEORGE BARA – Militant naționalist încă din studenție, de profesie inginer, este fondator al mai multor site-uri de știri alternative, printre care și FrontPress.ro. Şi-a făcut ”ucenicia” la defuncta secțiune în limba română a portalului franez Novopress.info. Actualmente este membru fondator și redactor șef la publicația clujeanăNapocaNews.ro. Subiectele cel mai des abordate țin de falimentul moral al clasei politice actuale și de iredentismul manifestat de extremiștii unguri. Îl caracterizează analizele lucide, realismul şi raţionamentele logice fiind “defecte profesionale”. Trei articole reprezentative: Opoziţia din România este la putere şi poartă ochelari de soare cu doar o lentilă. De ce nu există Opoziţie, Putere, Revoluţie , Omar Hayssam, această Cutie a Pandorei a politicii post-decembriste și Scandalul PRISM și implementarea cloud-urilor “suverane”. De cine preferaţi să fiţi spionaţi? . Citește și un interviu acordat în 2011 site-ului FrontPress.ro.

ionut teneIONUŢ ŢENE – Poet, istoric și publicist. Este alături de Geroge Bara redactor șef la ziarul onlineNapocaNews.ro. Printre altele, temele care sunt caracteristice editorialelor sale sunt legate de subiecte istorice, politice şi religioase. În ultimii ani a ales să trateze ocazional şi problema demografică cu care se confruntă România. Deasemenea, locuind în Ardeal, nu putea omite şi articolele prin care combate revizionismul maghiar şi şovinismul radicalilor unguri manifestat în zonele unde aceştia sunt majoritari. Trei articole reprezentative: 23 august 1944 – Ziua în care Armata Română a fost trădatăA murit cetăţeanul Florin Cioabă, la origine ţigan, nu regele românilor şi Sfârşitul României demografice?.

remus radoiuREMUS RĂDOIU – Este din Braşov şi administrator al site-ului Agonia Natiunii, unde publică ocazional editoriale contra politicianismului, corectitudinii politice şi împotriva dictaturii minorităţilor, de orice natură. Nu sunt ocolite nici temele ce ţin de politica internaţională. Fost membru activ al Noii Drepte. Trei articole reprezentative: Trupe ruseşti pe teritoriul SUA!Tu chiar nu ai de lucru? şi Când propriul popor îţi devine duşman.

Dan TanasaDAN TĂNASĂ – Deşi locuieşte în Spania, este un activist neobosit pentru drepturile românilor din “secuime”. Pe lângă articolele postate pe blogul personal, Dan Tănasă a avut de-a lungul timpului şi apariţii televizate iar dezvăluirile sale despre abuzurile comise de politicienii unguri din Covasna şi Harghita au ajuns nu de puţine ori în presa centrală. Activitatea sa a inclus şi o serie de petiţii şi adrese oficiale prin care cerea autorităţilor aplicarea legii în cazul derapajelor iredentiste şi autonomiste ale unor edili maghiari din Ardeal. Nu s-a lăsat intimidat nici de ameninţările cu moartea lansate la adresa sa şi a familiei. Deşi majoritatea articolelor sale se axează pe această regiune istorică românească, este în acelaşi timp şi un adept al reunificării României cu Basarabia. Trei articole reprezentative: DEMENȚĂ TOTALĂ. Prefectul Jean-Adrian Andrei, GARANTUL arborării drapelului UNGARIEI în Harghita, Mojica de aur a RMGC s-a dat în spectacol şi Ce au în comun ministrul Apărării, prefectul de Harghita și președintele UDMR. Citește și un interviu acordat în 2011 site-ului FrontPress.ro.

florin dobrescuFLORIN DOBRESCU – Este preşedintele executiv al Partidului Totul pentru Ţară, o formaţiune politică extra-parlamentară fondată de foşti deţinuţi politici din închisorile comuniste şi bătrâni legionari. Articolele semnate de acesta apar în periodicul de informare şi atitudine naţionalistă Buciumul, acestea abordând teme legate de istoria Mişcării Legionare şi de martirii români din temniţele bolşevice. Deasemenea, prin textele publicate şi prin acţiunile întreprinse, este şi un oponent al exploatării minere cu cianuri de la Roşia Montană. Trei articole reprezentative: Fabrica urii9 mai: nimic de sărbătorit! şi Mihail Neamţu – de la Căpitan la coloneii din sistem.

valentin romanVALENTIN ROMAN – Este din Bucureşti şi co-fondator al Asociaţiei Geto-Dacii. Deasemenea a îndeplinit funcţia de redactor şef  a portalului Adevarul despre daci. Editorialele sale pot fi citite însă şi pe blogul personal. Este un împătimit al istoriei naţionale, preferând cu predilecţie studiul culturii geto-dace. Datorită acestui lucru articolele au ca temă predilectă universul dacic. Cu toate acestea sunt abordate şi subiecte ce ţin de românism şi de situaţia actuală a ţării. Trei articole reprezentative: România, sat fără câini: Unul dintre cele mai importante situri arheologice din ţară este ocupat de ţigani5 motive pentru care România nu ar trebui să fie în criză şi Române, spune lumii cine eşti! 9.000 de ani de istorie îţi cer asta.

Bogdan-Hertog-Sara-BanatanaBOGDAN RADU HERZOG – Consilier local în Timișoara din partea Ligii Bănăteneîntreprinzător și colaborator ocazional al publicațiilor Vestul și FrontPress.ro. Este un militant pentru afirmarea valorilor, tradițiilor și culturii bănățene, fără a cădea însă în capcana promovării separatismului ca soluție de rezolvare a problemelor locale. Articolele lui ating însă și teme ”macro”, ce țin de geopolitică. Trei articole reprezentative: “Un popor de tampiti! O tara de rahat!” … iar “Stirile de la ora 5″ o confirmaSe pot impusca un iepure si un urs cu un singur glont? E Romania un experiment ce va fi aplicat la nivel european? și Simptomul DEPARDIEU: Un nou “Ev Mediu” European.

codrin goiaCODRIN GOIA – Este liderul filialei din Cluj a asociaţiei Noua Dreaptă. Deasemenea este şi unul dintre editorialiştii cooptaţi recent în echipa redacţională a FrontPress.ro. Eurosceptic şi naţionalist-ortodox convins, temele abordate în editorialele semnate de acesta tratează atacurile la adresa creştinismului, iredentismul maghiar, “imperialismul” birocraţilor de la Bruxelles asupra statelor membre ale Uniunii Europene sau dictatura corectitudinii politice şi a “marxismului cultural” asupra societăţii postmoderne europene. Trei articole reprezentative: STALIN ar fi mandru de FRANTA SOCIALISTAMITURILE ARDELENISMULUI şi UE si guvernul Ponta ne baga pe gat dictatura minoritatilor.

claudiu tarziuCLAUDIU TÂRZIU – Băcăuanul este poet şi editor, dar şi un vechi activist în presa naţionalistă din România, actualmente scriind pe blogul personal şi pentru Revista ROST sau Formula AS. Fiind o fire tradiţionalistă, subiectele textelor sale nu pot fi decât legate de spiritualitatea românească ortodoxă, personaje din panteonul naţionalist şi despre decadenţa morală generalizată a clasei politice. Trei articole reprezentative: „Dreapta autentică poate fi reconstruită numai după evaluarea şi asumarea legionarismului”Liber la Dreapta şi Despre toleranţă şi dragoste în agora.

ilie serbanescuILIE ŞERBĂNESCU – Economist şi pentru scurtă vreme ministru al reformei în timpul guvernului Victor Ciorbea. În ultimii ani a făcut o serie de afirmaţii tăioase contra sclavagismului financiar şi împotriva înstrăinării resurselor naturale şi a sectoarelor strategice ale industriei naţionale. În luările sale de poziţie şi în editorialele publicate mai ales în Jurnalul Naţional a mai acuzat Uniunea Europeană că practică un “colonialism economic” faţă de ţara noastră. Deasemenea, în toamna anului 2011, România a fost catalogată drept o “anexă bananieră” a UE. Trei articole reprezentative: Dacă statul a scăzut la doar 7%, de ce nu duduim de prosperitate?Un paradox: ţară subdezvoltată fără potenţial de creştere! şi Cu fonduri europene, modelul colonial va fi doar mai frumos spoit.

bogdan diaconuBOGDAN DIACONU – Deși este deputat PSD de București, surprinde prin atitudinile sale patriotice, specifice încă de pe vremea când era membru în Partidul Conservator, în legătură șovinismul maghiar și tendințele separatiste și autonomiste ale unor elemente radicale ale acestei etnii. A mai luat poziție, atât prin articolele publicate pe blogul personal sau pe site-ul ziarului Adevarul, contra imixtiunii unor politicieni de la Budapesta în treburile interne ale României. A mers până la a cere în Parlamentul din București stoparea prin lege a finanțării din străinătate a partidelor și asociațiilor cu caracter politic care funcționează în România. Deasemenea este și un unionist convins, când vine vorba despre Republica Moldova. Trei articole reprezentative: Reunificarea prin limba românăPropun două obiective naționale: stoparea extremismului maghiar în Transilvania și unirea cu Moldovași De ce ”Deșteaptă-te române” este actual.

Maria-Diana-PopescuMARIA DIANA POPESCU – Este singura femeie din acest ”Top” și o caracterizează tenacitatea și ironiile la adresa politicianismului. Desi locuiește în Stuttgart, analizează cu luciditate imperfecţiunile societăţii româneşti. În articolele ei, publicate în Revista Art-EmisAgero Stuttgart sau pe blogul personal, mai este criticat și servilismul autorităților în fața băncilor și a marii finanțe internaționale. Trei articole reprezentative: OK-ul şi dresajulOPRITI  VAPORUL! Am ajuns in  COLONIALISM! și Comersantii de boli.

tociuMIHAI TOCIU – Bucureşteanul este coordonator al asociaţiei Toleranţă Zero şi un împătimit al promovării Oinei ca sport naţional al românilor. A devenit cunoscut opiniei publice după ce în timpul alegerilor parlamentare a protestat inedit împotriva întregii clase politice reproducând sub balconul său, din luminiţe de brad, celebra întrebare “Eu cu cine votez?”. A colaborat cu ediția online a ziarului Adevărul, fiind acuzat de ”antisemitism”. Scrie ocazional texte tăioase și incorecte politic pe blogul personal.  Trei articole reprezentative: De ce Soroș le-a dat ”ecologiștilor” Roșia MontanăDăm ungurilor jocul de oină? și Scrisoarea unui român către Congresul Internațional al Țiganilor, Sibiu 2013.

victor_ronceaVICTOR RONCEA – Ziarist de investigație incomod și editorialist, președinte fondator al asociației Civic Media, apărător al libertății de exprimare în orice situație. A participat activ la ”golanianda” împotriva regimului neo-comunist patronat de Ion Iliescu, instaurat după prăbușirea ceaușismului în 1989. Articolele sale apar atât peblogul personal cât și pe Ziaristi Online și abordează teme diverse, de la elogierea sfinților din închisorile comuniste până la criticarea clasei politice actuale. Trei articole reprezentative: Raspunsul Primariei Baia Sprie la atacul Institutului “Elie Wiesel” impotriva Duhovnicului Neamului, Parintele Justin Parvu: “Poziţionarea dvs este cel puţin inadecvată. Nu credem că a sosit vremea să ne mântuim pe furiş, cu aprobarea cuiva”, Culmea “anticomunismului” si a regimului Basescu-Ponta: Tortionarul Pacepa, declarat de CNSAS drept “agent al politiei politice comuniste”, este invitat in Romania de “Militia spirituala” si IICCMR, organul care pretinde ca se ocupa cu crimele comunismului și BBC, un post anti-crestin, conform propriului sondaj. Angajatii recunosc ca au liber sa insulte crestinii in corporatia publica de media care “a institutionalizat anti-crestinismul”, conform cardinalului de Edinburgh. Felicitari BOR!.

george ronceaGEORGE RONCEA – Jurnalist controversat, fratele mai mare al lui Victor Roncea, a participat și el activ la protestele anticomuniste din Piața Universității de la începutul anilor ’90. Articolele sale antipoliticianiste sunt publicate în general pe blogul personal și în Curentul. Trei articole reprezentative: Traian Băsescu, impresarul literar al familiei Cioabă, Împărăteasa Udrea – şansa emancipării celor 3-4 milioane de supuşi ai Împăratului Iulian și Atacarea unui cadru SRI de către liderul UDMR Raduly Robert Kalman, un mesaj explicit adresat statului român.

Razvan-Codrescu-716085RAZVAN CODRESCU –  Eseist, poet, traducător și un promotor al tradiționalismului, ortodoxismului și românismului. A scris despre fenomenul legionar dar și despre politica actuală din România. Actualmente publică pe blogul personal și în revista Rost. Din 1991 până în 2010 a fost redactor și apoi redactor șef al revistei Puncte Cardinale, până la dispariția acestei publicații naționaliste din Sibiu. Trei articole reprezentative: RECIDIVĂ ÎN STIL OVREIESCMASONII IES LA RAMPĂ și CE MORT MAI TREBUIE SCUIPAT?.

Alexandru SuditoiuALEXANDRU SUDIŢOIU – Este cel mai tânăr editorialist din listă. Membru al Noii Drepte, filiala Petroșani, se ocupă de coordonarea activităţii blogului oficial al organizaţiei. Este pasionat de istorie, politică, religie, literatură, artă europeană, simbolistică, fapt ce reiese din tematica aleasă pentru articolele sale postate şi peblogul personal. Deși este la început de drum, deja s-a remarcat în cercurile naționaliste de tineret. Trei articole reprezentative: Ce facem cu Uniunea Europeană?Este Creştinismul religia războiului? și Papa Francisc şi homosexualii – o mare neînţelegere!.

remus tanasaREMUS TANASĂ – Născut în Botoșani, este masterand în Italia și un critic al cosmopolitismului și stilului de viață postmodern. În articolele sale, postate pe blogul personal sau în publicația online Foaie Naţională, se regăsește un spirit neîmpăcat cu globalismul nivelator, care urmărește omonegizarea în gândire şi simţire. Trei articole reprezentative: Istoria inca se scrieViziunea mea de dreapta și Invitatie la efort.

ino ardeleanINO ARDELEAN – Jurnalist de investigație incomod din Timișoara și editorialist al portalului de știri De Banat. În seara zilei de 3 decembrie 2003, în timp ce se îndrepta spre casă, a fost atacat și bătut în apropierea Prefecturii din Timișoara de către autori necunoscuți sau a căror identitate nu a fost făcută publică din diverse motive. La momentul respectiv, Ino Ardelean lucra pentru ediția de vest a cotidianului Evenimentul zilei. De atunci s-au vehiculat mai multe nume, în special a celor care ar fi comandat bătaia. De la început, au fost suspectați mai mulți lideri locali ai PSD, vizați de cele mai multe ori în anchetele publicate de Ino Ardelean. Deși temele articolelor sale se axează în principal pe chestiuni ce țin de administrația locală, Ino Ardelean mai abordează ocazional și subiectie identitare. Trei articole reprezentative: Mare drama: incep nuntile tiganesti fara stabor!,Kitsch-ul ca imagine: de la videoclipul Timisoarei la Valeriu Zgonea și Bulibasa si autonomistul sau cauza si efectul.

george damianGEORGE DAMIAN – Jurnalist, pasionat de istorie și de viața românilor din afara granițelor, în special a celor din Basarabia, dar nu numai. Un adept al reunificării, scrie în ziarul Timpul din Republica Moldova și pe blogul personal. Deasemenea combate în textele sale tendinţele separatiste antiromâneşti, fie că e vorba de ungurii din Ardeal sau de găgăuzii şi ruşii din Basarabia şi Transnistria. Trei articole reprezentative: Una veselă cu combaterea discriminării în România. USL, nu-l schimbăm puţin pe Csaba Asztalos?…maghiarii şi germanii rareori trăiesc paşnic unii cu alţii şi De ce s-a împrietenit Mihail Formuzal cu Viktor Orban?.

writingALTUL – În lista de mai sus au fost incluși cei mai activi scriitori de articole de opinie din mediul online. Suntem convinși că mai există persoane care simt și scriu românește, dar despre care noi nu am aflat sau pe care, fără intenție, le-am omis. De aceea așteptăm comentarii cu sugestiile voastre.

Ne-ar mai fi plăcut să includem în listă şi alte persoane, dar acestea, din diverse motive, au renunţat să mai scrie sau o mai fac extrem de rar. Aici ne referim în special la GRIGORE OPRIŢĂ (vechi autor şi militant naţionalist – vezi interviul acordat FrontPress), FLORIAN BICHIR (doctor în teologie, a renunţat temporar la articolele de opinie după ce a fost ales de Parlament membru al Colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii), ION NEGOIAŞ (activist Noua Dreaptă care a renunţat să mai scrie regulat şi să se implice direct în proiecte legate de ştirile alternative) şi BOGDAN IOAN STANCIU şi DAN GHIŢĂ (“părinţii” presei online naţionaliste din ţară, fiind fondatorii portalului AlterMedia România, care a decăzut după ce aceştia au renunţat la proiect).

grigoreopritaGrigore Opriţă

bichirFlorian Bichir

bogdan-stanciuBogdan Stanciu

dan ghitaDan Ghiţă

ion-negoiasIon Negoiaş

Legat de propunerile de mai sus dorim să menționăm că am încercat să aducem sub aceeași umbrelă persoane(care de-a lungul timpului nu de puține ori au avut divergențe de opinie unele față de altele și chiar au manifestat antipatii) și idei care aparțin diverselor curente identitare, de la naționalism-revoluționar și legionarism până la tradiționalism, conservatorism și patriotism de tip protecționist sau ortodox. Deasemenea, ţinem să precizăm că încurajăm comentariile constructive, care să aducă un plus de informaţie şi care să se bazeze bun simţ. Deasemenea ţinem să mai precizăm că editorialele autorilor amintiţi, deşi unele au apărut şi pe portalul de ştiri FrontPress.ro, exprimă idei şi păreri care aparțin autorilor și nu reprezintă neapărat punctul nostru de vedere.

sondaj

În imagine se poate vedea unde se poate vota în cadrul acestui sondaj

UPDATE 1: La propunerea cititorilor dorim să mai amintim câţiva autori care poate că ar fi meritat să fie incluşi în acest “Top”. Omiterea lor a fost neintenţionată, cu câteva excepţii notabile precum Corneliu Vadim Tudor. Ne cerem scuze “fanilor” acestora pentru faptul că nu mai putem modifica sondajul de opinie, deoarece acest lucru ar “reseta” voturile exprimate până acum. Dacă nu vă identificaţi cu nici un alt editorialist propus de redacţia FP, există opţiunea “ALTUL” pentru votul dumneavoastră.

ion-cojaIon Coja

racuOctavian Racu

question-mark2Valentin Mandrasescu  (asteptam o poza de la cititori)

vadim_tudor_67979000Corneliu Vadim Tudor

1355680527balRadu Baltasiu

ovidiu-hurduzeu-3Ovidiu Hurduzeu

question-mark2Cristian Negrea (asteptam o poza de la cititori)

126999_savatie_bastovoiSavatie Bastovoi

razvan zamfirRazvan Zamfir

Eva Iova SimonEva Iova Simon

Aurel BrumaAurel Bruma

Neacsu MarinNeacsu Marin

UPDATE 2:

Reacţii la “Top”

Rosia Montana, teren de lupta intre doi talhari si Topul “butonat” de pe FrontPress

FrontPress-ul publicisticii nationaliste!

Despre scrieri, scribi si scriitori

Noul val al editorialistilor si liderilor de opinie NATIONALISTI romani

Rating: +12 (from 14 votes)

94 comentarii pentru “TOPUL editorialistilor NATIONALISTI din presa romaneasca (VOTEAZA)”

Gogu a scris:
De ce nu a fost inclus si profesorul Ion Coja?

Rating: +7 (from 15 votes)

comentariu publicat in 10.09.2013 la 9:41

El a scris:
Octavian Racu

Rating: 0 (from 12 votes)

comentariu publicat in 10.09.2013 la 10:45

Incorect.org a scris:
Andrei Molnar! 😀

Rating: +3 (from 9 votes)

comentariu publicat in 10.09.2013 la 10:51

FrontPress a scris:
@Gogu

Articolele domnului Ion Coja sunt extrem de rare. Pe blogul dumnealui apar mai mult articole preluate, decat semnate de acesta.

@El

Octavian Racu scrie articole interesante si provocatoare. Ar fi meritat un loc in “Top”. Ne cerem scuze pentru omisiune. Daca l-am introduce in momentul acesta in sondaj s-ar anula voturile de pana acum. Din pacate “fanii” lui il pot vota la sectiunea “altul” deocamdata.

@Incorect

Andrei Molnar scrie undeva articole de opinie semnate si asumate? Noi nu cunoastem acest lucru, pentru ca l-am fi inclus si pe el in “Top”.

Rating: +5 (from 7 votes)

comentariu publicat in 10.09.2013 la 10:55

Landser TM a scris:
nici fostul PRM-ist de la Vocea Rusiei nu scrie rau: Valentin Mandrasescu

Rating: -1 (from 7 votes)

comentariu publicat in 10.09.2013 la 11:22

loyal a scris:
nasol ca nu pot fi acordate macar 2-3 voturi/vizitator, pentru ca din lista asta cel putin 4 oameni chiar merita primul loc, pentru stil, constanta in munca si mesaj.
oricum, respect FP pentru initiativa!

Rating: 0 (from 2 votes)

comentariu publicat in 10.09.2013 la 11:23

alin a scris:
CV Tudor 🙂

Rating: -1 (from 7 votes)

comentariu publicat in 10.09.2013 la 12:50

FrontPress a scris:
@Landser TM

Valentin Mandrasescu era o varianta, dar a fost omisa fara intentie. Multumim pentru sugestie. Vom tine cont pe viitor.

@Alin

Desi propunerea este evident ironica, Vadim Tudor ar fi avut cu siguranta cativa votanti. Motivul pentru care nu a fost inclus in “Top” este legat in primul rand de erodarea credibilitatii lui prin aparitiile in emisiunile de tip “can-can”. S-ar fi compromis prea mult ideea de jurnalism identitar prin asocierile care s-ar fi facut.

Rating: +4 (from 10 votes)

comentariu publicat in 10.09.2013 la 1:07

ardelean a scris:
Codrin Goia, Ion Negoias si Victor Roncea

Rating: +3 (from 7 votes)

comentariu publicat in 10.09.2013 la 1:15

erata a scris:
de ce nu l-ati pus pe lista si pe profesorul radu baltasiu?
radubaltasiu.blogspot.com

Rating: +4 (from 4 votes)

comentariu publicat in 10.09.2013 la 1:51

FrontPress a scris:
@erata

Radu Baltasiu ar fi meritat sa fie si el inclus. Recunoastem ca nu s-a aflat pe nici una din propunerile redactorilor FP. O omisiune neintentionata.

PS: la fel se putea “califica” si Ovidiu Hurduzeu. La urma urmei si Cristian Negrea ar fi fost un candidat. Probabil toti cei mentionati ne-au scapat din cauza faptului ca nu obisnuiesc sa scrie constant editoriale care sa ajunga la un numar mare de cititori.

Rating: +2 (from 6 votes)

comentariu publicat in 10.09.2013 la 2:01

Ion Negoiaş a scris:
Remus Rădoiu, George Bara, Ionuţ Ţene.

Rating: +7 (from 7 votes)

comentariu publicat in 10.09.2013 la 2:03

alin a scris:
@FRONTPRESS

Din pacate sunt si altii care si-au erodat credibilitatea in ultimii ani. De ex. fratii Roncea (pe care i-am urmarit cu interes de multi ani). Pe unde si-au bagat coada au dezbinat, unde au pupat acolo au scuipat ulterior.
De asemenea ma intreb ce cauta aici Bogdan Herzog – e un top al editorialistilor nationalisti, nu al autonomistilor locali.

Rating: +4 (from 8 votes)

comentariu publicat in 10.09.2013 la 2:08

George Bara a scris:
Multumim FP pentru initiativa! Partea frumoasa e ca majoritatea  oamenilor din top (cei putin primii 6-7) sunt prieteni buni. Nu toti laolalta, dar luati cate 2, 3 🙂

Rating: +6 (from 8 votes)

comentariu publicat in 10.09.2013 la 2:22

George Bara a scris:
P.S.: e clar ca Dan Tanasa o sa castige detasat 🙂

Rating: +3 (from 9 votes)

comentariu publicat in 10.09.2013 la 2:24

Andrei New York a scris:
Ai facut un talmes-balmes,il pui pe Suditoiu de 15 ani,langa Ilie Serbanescu,care a electrizat si informat o tara intreaga inca de la TVR din anii 90.Titlul corect era TOPUL editorialistilor prieteni cu noi,ca restul oricum nu conteaza.Jenant.

Rating: -5 (from 15 votes)

comentariu publicat in 10.09.2013 la 2:55

Dan Tanasa a scris:
@George Bara: să nu ne grăbim 🙂

Rating: +4 (from 8 votes)

comentariu publicat in 10.09.2013 la 2:58

Andrei New York a scris:
PS: daca tot ai inceput un demers pentru a promova unii jurnalisti-patrioti,atunci fa bine,ai macar decenta sa-l pui pe doctorul Mircea Puscasu din Suceava. Bucovina Profunda, Nu vaccinurilor, pe jurnalistul Tudor Barbu,pe Silviu Alupei,pe Ovidiu Ohanesian.Daca tot faci o treaba acolo la Timisoara,fa-o ca lumea!Pot continua cu luptatori adevarati,nu povesti.Il pui pe Vadim Tudor,cunoscut ca un fost apropiat al rabinului comunist Moses Rosen(nici macar fata de Ceausescu!),apoi al rabinului Kaufman,si nu-l pui pe marele editorialist Bogdan Munteanu de la Fundatia George Manu.Si multi altii.Fa ceva bun si de calitate,in stil profesionist,nu Vadim,Suditoiu pe cand avea 15 ani in poza,alaturi de Ilie Serbanescu,George Roncea sau altii.De ce nu l-ai pus si pe medicul Ion Tcaci din Chisinau?asta e printre cei mai mari militanti patriotici din Basarabia!Savatie Basvotoi, Ilie Ilascu?

Rating: -7 (from 13 votes)

comentariu publicat in 10.09.2013 la 3:17

Mugur a scris:
Dan Tanasa !

Rating: +1 (from 5 votes)

comentariu publicat in 10.09.2013 la 3:28

Adrian a scris:
Lipseste administratorul blogului Lumea dupa Eufrosin

Rating: -1 (from 5 votes)

comentariu publicat in 10.09.2013 la 3:37

Ion Lejionaru a scris:
Of Of ce ne-am supalat… Cred ca oamenii din sondaj inca exista si au un viitor. Sunt cititi si au influenta… Restul sunt… fosile care scriu pe site-uri moarte acum 100 de ani, o data pe an.

P.S.: s-a futut tot cu Vadim acolo. Asta unde mai scrie, apropo? Asumat si fara injuraturi? Pe usa de la buda? Ati stricat o chestie faina. Pacat

Rating: +2 (from 8 votes)

comentariu publicat in 10.09.2013 la 3:37

KTM a scris:
@Andrei New York: Unde îl vezi în listă pe Vadim? Verifică-te la cap. Medicamente, medicamente! Iar Ion Tcaci ăla e așa de mare patriot că nici nu vrea unirea Basarabiei cu România, o opinie ”onorabilă” pentru un naționalist român. Ce ar fi să-ți faci tu site-ul tău și să pui pe el pe cine vrei tu? Până atunci FrontPress pune pe cine vrea pe listă.

Rating: +1 (from 7 votes)

comentariu publicat in 10.09.2013 la 3:52

Andrei New York a scris:
unirea cu ,,Romania,, care nici nu mai exista pe harta.Aia vor ,,unirea,, cu Bruxelles si cu sodoma europeana,nu cu Romania pe cale nationalista,si faci ce faci si tot homosexualii din Bruxelles,si adoptiile pedofile GAY le sustii prin ,,unire,, gen PAVLICENCO,mare nationalista patrioata,membra ROTARY INTERNATIONAL CLUB.Unirea cu cine?!?!? cu Sodoma Europeana? nu mersi,esti darnic! Tcaci are perfecta dreptate,el are informatii reale nu povesti.Peste cinci ani Romania e stearsa de pe harta in statul federal european SUE.Rosia Montana la straini,gaze sist la americani, Euro-regiuni conectate economic,politic direct de Bruxelles prin fonduri europene,gata e cu Romania.EURO-POL,Politie europeana,Vama europeana(Schengen),moneda europeana,statul roman va disparea totul.Armata e NATO nu Romana,si cu asta basta.Asta vrei?asta primesti! Moldova stat neutru de tip Belarus,Siria,Iran,ar avea sanse mult mai mari pe cale ortodoxa,sa isi mentina natalitatea,si sa nu importe ca in Franta,10 milioane algerieni,negri,arabi,evrei,nigerieni,indonezieni,japonezi,etc

Rating: 0 (from 6 votes)

comentariu publicat in 10.09.2013 la 4:58

valean a scris:
1 Remus Tanasa 2 Maria Diana Popescu

Rating: -1 (from 5 votes)

comentariu publicat in 10.09.2013 la 5:43

Tene Ionut a scris:
@FrontPress cu Vadim sa nu cadem in CanCan, Capatos si Biserica Penticostala. Noul val de editorialisti nationalisti nu scriu poezii pentru Elena Ceausescu. Radacinile noastre sunt ortodoxe din punct de vedere religios si legionare din punct de vedere politic. Corect?

Rating: +5 (from 7 votes)

comentariu publicat in 10.09.2013 la 5:44

KTM a scris:
@Andrei New York: E evident după ce spui tu că nu ești naționalist. Pentru tine România va dispărea, deci asta îi n-ai ce face așa că susți Basarabia independentă și neutră, care oricum e în sfera de influență rusească. Du-te și culcă-te mă copile și șterge-ți rahatu de la gură.

Rating: +1 (from 5 votes)

comentariu publicat in 10.09.2013 la 6:03

loyal a scris:
articolul nu trebuia modificat, acel UPDATE nu isi avea locul(mai ales cu vadim). ce ar fi sa ne luam chiar dupa orice idiot sau provocator care posteaza pe aici diverse ineptii…

Rating: -1 (from 5 votes)

comentariu publicat in 10.09.2013 la 6:42

Oleg a scris:
schimbați culorile textului cu numele participanților, nu se vede mai deloc.
Felicitări pentru o inițiativă frumoasă!

Rating: 0 (from 2 votes)

comentariu publicat in 10.09.2013 la 7:34

odorica ion a scris:
Ilie Serbanescu + toti

Rating: 0 (from 4 votes)

comentariu publicat in 10.09.2013 la 7:47

kkk a scris:
@Frontpress, nu stii de ce Birtkenau, nu scrie si nu publica nimic? Scria frumos.

Rating: +1 (from 3 votes)

comentariu publicat in 10.09.2013 la 7:50

FrontPress a scris:
@Ionut Tene si loyal

Vadim Tudor NU este inclus in “Top”. Se pot vota doar autorii nominalizati initial de redactorii FP. La UPDATE a fost scris: “La propunerea cititorilor dorim să mai amintim câţiva autori care poate că ar fi meritat să fie incluşi în acest “Top”. Omiterea lor a fost neintenţionată, cu câteva excepţii notabile precum Corneliu Vadim Tudor. ” Acesta a fost lasat intentionat inafara, asa cum s-a precizat si intr-un comentariu.

Pentru a evita confuziile, numele candidatilor care pot fi votati au fost trecute cu rosu.

@KKK

Diana, autoarea blogului Birtkenau, a incetat sa mai scrie regulat din motive personale. S-a discutat chiar incperea unei colaborari directe si cooptarea in echipa FP. Din pacate a fost decizia ei sa nu mai scrie atat de des. Si noi apreciam stilul specific ei. Speram sa revina in forta.

Rating: +2 (from 6 votes)

comentariu publicat in 10.09.2013 la 8:20

Oidoxie a scris:
eu am prins altermedia cand era “in floare”. pacat ca s-a muncit atat la un proiect care a fost abandonat.

la fel, un mare pacat ca nu mai scrie nici grigore oprita. editorialele din gazeta de vest erau printre cele mai gustate.

dintre cei propusi, GORAN si GEORGE sunt preferatii mei, mai ales ca ii cunosc personal. asta e 🙂 sunt un sentimental subiectiv 🙂

Rating: +2 (from 4 votes)

comentariu publicat in 10.09.2013 la 8:26

Verde Verde a scris:
Apologeticum?

Rating: 0 (from 2 votes)

comentariu publicat in 10.09.2013 la 8:26

FrontPress a scris:
@Verde Verde

Autorul blogului Apologeticum scrie sub anonimat. “Topul” nostru ii vizeaza pe editorialistii care isi asuma textele scrise. Nu e un repros neaparat, ci doar o mentiune referitoare la propunerea ta.

Rating: +2 (from 4 votes)

comentariu publicat in 10.09.2013 la 8:30

Bogdan a scris:
Felicitari domnului IONUŢ ŢENE si ILIE ŞERBĂNESCU. Daca v-ati anexa mai mult pe javrele evreiesti care ne conduc de la bancheri si politicieni dar si UE. Multa sanatate.

Rating: +3 (from 3 votes)

comentariu publicat in 10.09.2013 la 8:31

Psihedelicul a scris:
Octavian Racu for the win!!!

Rating: +1 (from 5 votes)

comentariu publicat in 10.09.2013 la 8:31

Psihedelicul a scris:
Adăugaţi-l pe Octavian Racu la sondajul de pe coloana din dreapta.

Rating: +2 (from 4 votes)

comentariu publicat in 10.09.2013 la 8:36

FrontPress a scris:
@Psihedelicul

Am mai spus-o intr-un comentariu anterior. Octavian Racu scrie articole interesante si provocatoare. Ar fi meritat un loc in “Top”. Ne cerem scuze pentru omisiune. Daca l-am introduce in momentul acesta in sondaj s-ar anula voturile de pana acum. Din pacate “fanii” lui il pot vota la sectiunea “altul” deocamdata.

Rating: +2 (from 6 votes)

comentariu publicat in 10.09.2013 la 8:42

Marius a scris:
A. Suditoiu

Rating: 0 (from 4 votes)

comentariu publicat in 10.09.2013 la 9:38

Alex a scris:
Am votat Dan Tănasă, desigur.
Dar apreciez mult şi ce scriu Remus Rădoiu, Călin Goia, Goran Mrakic, Radu Baltasiu, Ţene şi George Bara de la Napocanews şi chiar Ilie Şerbănescu, deşi pe aceste din urmă îl consider un editorialist bun pe partea de naţionalism economic, nu un naţionalist pur-sânge. 🙂
Coja şi Vadim pot lua “zmeura de aur”, mai degrabă Ghiţă Funar, din fostul PRM are ce căuta în top, cu toate derapajele lui controlate. 😛

Rating: +1 (from 7 votes)

comentariu publicat in 10.09.2013 la 10:25

Florin Milian a scris:
Valentin Roman.
El si Roxin, au reinviat spiritul dacic in mine.
Multe, multe informatii si expuneri impresionante.

Rating: +2 (from 6 votes)

comentariu publicat in 11.09.2013 la 2:30

Tudor a scris:
Valenti Roman pentru proiectul Adevarul despre daci

Rating: 0 (from 6 votes)

comentariu publicat in 11.09.2013 la 7:07

Alex a scris:
Codrin Goia, nu Călin, scz.

Rating: +1 (from 3 votes)

comentariu publicat in 11.09.2013 la 7:42

Walter Maurer a scris:
Este regretabil că nu a fost inclus şi istoricul Ion Măldarescu, editorialist redutabil, patriot si nationalist roman, directorul revistei Art Emis.
Walter

Rating: +1 (from 5 votes)

comentariu publicat in 11.09.2013 la 12:11

elena a scris:
Un singur personaj nu are ce cauta aici: Bogdan Diaconu. Cred ca a fost o scapare si sunt absolut convinsa ca nu face parte din nicio lista de prieteni. Nici nu ma gandesc ca ar exista asa ceva. Prin urmare, nu a fost o eroare intentionata si recomand o evaluare mai atenta vis a vis de pozitia sa politica – unde are posibilitate sa se manifeste mult mai eficient decat o face in scris.

Rating: +2 (from 2 votes)

comentariu publicat in 11.09.2013 la 12:50

max a scris:
Goran Mrakic e un tip pe care il apreciez fara rezerve, imi place stilul lui. George Bara si Mihai Tociu sint incisivi si actuali, dar tonul pe alocuri agresiv si tendinta catre dezinformare risca sa le afecteze credibilitatea. Claudiu Tarziu e echilibrat, analitic, dar ii lipseste incisivitatea. Razvan Codrescu e cult, consistent dar abordeaza teme inactuale intr-un stil pretios. La Dan Tanasa apreciez consecventa si militantismul, dar preocuparile lui se rezuma la udmr.
Ionut Tene e demagog si superficial, Remus Radoiu e superficial si obsedat de conspiratii, Suditoiu si Codrin Goia sint imaturi si mai au mult de citit inainte de a scrie, fratii Roncea sint diversionisti de profesie. Valentin Roman si Maria Diana Popescu sint niste zapaciti pe care nu ma obosesc sa-i citesc, sint buni doar pentru publicul OTV. Pe restul nu i-am urmarit si nici nu cred ca merita efortul.

Rating: -1 (from 11 votes)

comentariu publicat in 11.09.2013 la 1:04

Tene Ionut a scris:
@Max, multumesc  de “aprecieri” ca sunt demagog si superficial. Asta e rezultatul obtinut dupa patru ani de scris aproape zilnic editoriale nationaliste si de istorie nationala, de sacrificii pentru educatia nationala, de sacrificat timpul familiei, slujba. Le scriu liber fara sa fiu pe statele de plata ale multinationalelor si serviciilor ca majoritatea editorialistilor din media maistream. Noroc Max ca ei nu sunt superficiali si demagogi, si scriu la ordinele clasei politice si a intereselor straine, pe bani foarte multi.  Max astept sa citesc un editorial scris de tine cu numele real ca sa imi dau si eu cu parerea.Acum inteleg de ce romanii de la traci incoace asa cum ia descris Herodot au duhul dezbinarii si Romania nu are in prezent un partid nationalit. Max sa-l votezi pe Vadim la Altii…

Rating: +3 (from 7 votes)

comentariu publicat in 11.09.2013 la 1:25

George Bara a scris:
Va rog sa ma scoateti din articol si top. Ati pus poza lui Vadim si Coja, deja totul seamana a hazna. Urmeaza Burlacu?

Si sintagma de nationalist chiar nu ma prinde bine. Vazand adevaratii nationalisti, in viata reala si pe comentariile de aici, sau chiar in poze din epoca de aur, eu ma consider doar un fals nationalist, prea acid si cu tendinte de manipulare: NU am afirmat in fiecare editorial ca exista reptilieni si conspiratii iudeo masonice. Ceea ce ma face un tradator al adevaratei cauza nationaliste.

Rating: +3 (from 9 votes)

comentariu publicat in 11.09.2013 la 1:59

FrontPress a scris:
@George

Vadim Tudor si Ion Coja NU sunt in “TOP”. Coja a fost o propunere venita de la cititori, dar NU a fost inclus in lista acelora care pot fi votati. La fel si Vadim. “Candidatii” raman cei propusi initial de redactia FP si a caror nume raman ca “variante oficiale de vot” in sondajul din dreapta.

Rating: 0 (from 2 votes)

comentariu publicat in 11.09.2013 la 2:12

KTM a scris:
@FrontPress: O întrebare. Voi îi considerați naționaliști pe Coja și Vadim? Știu că opiniile editorialiștilor le aparțin lor, nu vouă. Dar pentru voi ăștia doi sunt naționaliști sau nu?
@max: Bine că toți sunt diversioniști, demagogi, dezinformează, imaturi, superficiali și demni de OTV. Comentariul tău e o opinie nesemnificativă a unui individ mărunt, în timp ce oamenii ăștia formează opinii.

Rating: 0 (from 4 votes)

comentariu publicat in 11.09.2013 la 2:33

Alex a scris:
Citiţi înainte să spuneţi prostii.
FrontPress a ales foarte bine “nominalizaţii” şi i-a amintit, “la cererea publicului” şi pe unii mai…dubioşi, gen Coja sau Vadim, nu trebuie să fie nimeni jignit că e pe aceeaşi listă cu nebunii, din anumite puncte de vedere, vadim poate fi considerat “naţionalist”, asta e.
Îmi pare rău să văd că ambii editorialişti de la Napocanews au picat în aceeaşi greşală, de-a şti să scrie, dar nu şi să citească.

Rating: +3 (from 3 votes)

comentariu publicat in 11.09.2013 la 8:00

Partizanul a scris:
Cati sug la o TATA sau la DOUA? Daca le arunc o PUNGA DE GALBENI ii am in ograda la mine.

Rating: -2 (from 6 votes)

comentariu publicat in 11.09.2013 la 8:36

Luca a scris:
Tanasa, Bara, Tene si Diaconu sunt antifa=(editat)

Rating: 0 (from 2 votes)

comentariu publicat in 11.09.2013 la 9:36

Gogu a scris:
Nici nu ma asteptam sa nu apara injuraturi si intepaturi. In contextul asta, sunt tare curios daca va avea loc vreodata intrunirea editorialistilor nationalisti pt un simpozion comun, asa cum spera Ionut Tene.

Rating: +2 (from 4 votes)

comentariu publicat in 11.09.2013 la 11:51

Eliza Roman a scris:
Eliza Roman, profesor
Votez pe doamna Maria Diana Popescu, redactor sef-adjunct şi editorialist, revista de cultura Agero, Stuttgart, director al revistei de cultură ART EMIS, eseist, critic de arta, jurnalist, scriitor (14 volume, seriile,”Omenirea in paragină savantă şi Dati-mi ţara înapoi), un bun român şi patriot, apărătoare a moralei, tradiţiei şi ortodoxiei, promotoare a românilmului în lume,  luptătoare împotriva corupţiei si a hoţiei care au infestat institutiile şi aparatul de stat. Argumetele le puteţi găsi în linkurile de mai jos:

http://adevarul.ro/international/europa/interviu-n-am-misc-turnul-veghe-patriei-mele-1_513c82be00f5182b85eda27e/index.html

http://www.art-emis.ro/autori/userprofile/popescu.html

http://www.agero-stuttgart.de/

Rating: +6 (from 8 votes)

comentariu publicat in 12.09.2013 la 12:45

Vlad Lucaci a scris:
Voi de Razvan Zamfir ati auzit? Si nu e pe lista? Ciudat, foarte ciudat… N-a fost ziar in tara asta care sa publice atat de mult impotriva iredentismului maghiar cat a scris Ghimpele, de cand e omul ala redactor sef… Sau despre Sfantul Inchisorilor. Sau despre Rosia Montana. Sau despre ce s-a intamplat la Muzeul Taranului Roman in vara asta…

Rating: +2 (from 4 votes)

comentariu publicat in 12.09.2013 la 3:22

Milosevic a scris:
vad ca blonda e pe primul loc… nici n-am auzit de ea!
V.Roncea!

Rating: -5 (from 9 votes)

comentariu publicat in 12.09.2013 la 7:05

Gheorghe Predescu a scris:
Votez pe doamna Maria Diana Popescu – Revista ART EMIS

Rating: +3 (from 7 votes)

comentariu publicat in 12.09.2013 la 9:36

Andrei New York a scris:
propun si lista SPONSORILOR acestor ziaristi.Daca sunteti legionari procedati ca si Corneliu Zelea Codreanu care a publicat in ziar lista tuturor sponsorilor si donatiilor primite,dupa ce a fost acuzat ca e sponsorizat de Germania nazista.

PS: va rog scoateti poza aia cu VADIM TUDOR,ca va distrugeti toata munca,si chiar ca meritati stima.Pacat ca il puneti pe vadim tudor acolo,fara nici o noima.Nu stiu daca ati citit vreodata ziarul ,,tricolorul,, sa vedeti cum legionarii sunt facuti troaca de porci,iar injuriile sunt de la un cap la altul cum ii iese la gura ,,tribunului,,Totul un razboi personal,nu national.Atunci ce pretentii sa mai avem de la ,,vadim tudor,,?un om compromis,pensionar politic iar dpdv politic un cadavru politic.Pacat ca va compromiteti toata munca de pana acum.

Rating: +4 (from 6 votes)

comentariu publicat in 12.09.2013 la 11:10

Andrei New York a scris:
VADIM,acum in studiu cu emisiuni deocheate,sani goi,apoi mare aparator al maidanezilor(nu si al oamenilor),impotriva eutanasierii javrelor criminale,care ucid copii in parc.prieten bun cu ,,regele,, monarhist CIOABA! mult succes pe calea ,,NNationalist,, din ,,RR-omania,, alaturi de VADIM(ala publica mai sus in poza)

Rating: +1 (from 5 votes)

comentariu publicat in 12.09.2013 la 11:20

max a scris:
@Tene Ionut: fiecare dintre noi are dreptul la opinie, asa ca nu e cazul sa va basicati doar pentru ca unul dintre cititori nu va apreciaza stilul. E cam aiurea sa confundati diversitatea de opinii cu “dezbinarea”, asta nu face decit sa-mi confirme impresia de superficialitate pe care mi-au produs-o editorialele dvs. In ce ma priveste, nu simt nevoia sa scriu editoriale (termenul corect este “articole de opinie”, pentru ca editorialul inseamna un punct de vedere oficial al unei redactii sau institutii de presa) si nici de comentarii incerc sa nu abuzez. Cred ca ar trebui sa acceptati si sa incurajati dezbaterea civilizata intre oameni inteligenti, nu consensul intre idioti care asteapta sa le fie formate opiniile (cu asta sper ca i-am raspuns si lui KTM).

Rating: 0 (from 0 votes)

comentariu publicat in 12.09.2013 la 12:19

Mihai Tociu a scris:
Eva Iova Simon!!!! Cum de a fost uitată???? Are condei, are trăire, are subiecte… Și, spre deosebire de mulți dintre cei listați, are sabia lui Damocles deasupra capului!

Rating: 0 (from 2 votes)

comentariu publicat in 12.09.2013 la 12:45

FrontPress a scris:
@Mihai Tociu

“Errare humanum est”…

Rating: +1 (from 1 vote)

comentariu publicat in 12.09.2013 la 12:57

Ionut Tene a scris:
@Max, Mersi 🙂 http://www.napocanews.ro/2013/09/poemul-zilei-sunt-cel-mai-demagog-si-superficial-poet-din-oras.html

Rating: -1 (from 1 vote)

comentariu publicat in 12.09.2013 la 1:55

Ciprian B. a scris:
Eu cred că ar fi momentul să închideţi sondajul.La o simplă trecere cu TOR peste FrontPress, am aflat că au fost deja folosite mai multe IP-uri de la herngaard.torservers.net pentru a vota un anumit „editorialist”.  Nu vă zic pentru cine, prefer să…
Ultimul IP verificat de mine a fost 96.44.189.102, pe restul nu le-am notat şi nici nu-mi pierd vremea mai departe.  Dacă şi în topuri de acest tip sunt unii care se ţin de măgării.

Rating: +4 (from 4 votes)

comentariu publicat in 12.09.2013 la 6:11

Sămănătorul a scris:
Domnul Ionut Ţene scrie nişte editoriale bine echilibrate pe teme aşa zis “naţionaliste”. Şi ceea ce este cu totul remarcabil, scrie despre acest sondaj în ziarul napocanews.ro fără pic de “propagandă” proprie. De o modestie rară, numeşte în articol mai mulţi confraţi îndreptăţiţi a ocupa primele poziţii. Reacţia imediată din aceste zile faţă de furtul plăcii privind Memorandul e încă o dovadă de respect faţă de valorile noastre de patrimoniu şi de istorie românească. Redacţia jurnalistică faţă de Roşia Montană, la fel.
Adaug deci – pe lângă articolele amintite în prezentarea dânsului de aici – încă trei, pentru a întări afirmaţiile de mai sus:
“Adevărul nu poate fi antisemit! Sfinții Închisorilor vor fi canonizați.” Interviu Victor Roncea în Gazeta de Maramures
http://www.napocanews.ro/2013/03/adevarul-nu-poate-fi-antisemit-sfintii-inchisorilor-vor-fi-canonizati-interviu-victor-roncea-in-gazeta-de-maramures.html

Parintele Justin Parvu si Profesorul Radu Ciuceanu, fosti detinuti politic, in apararea Sfantului Inchisorilor. Radu Ciuceanu, INST: “I-am propus spre canonizare pe Valeriu Gafencu, pe Ioan Ianolide si pe Parintele Gherasim Iscu”
http://www.napocanews.ro/2013/02/parintele-justin-parvu-si-profesorul-radu-ciuceanu-fosti-detinuti-politic-in-apararea-sfantului-inchisorilor-radu-ciuceanu-inst-i-am-propus-spre-canonizare-pe-valeriu-gafencu-pe-ioan-ia.html

O simplă problemă de logică. Valoarea proiectului minier RMGC e abia la jumătatea exportului României pe o lună
http://www.napocanews.ro/2013/09/o-simpla-problema-de-logica-valoarea-proiectului-minier-rmg-e-abia-la-jumatatea-exportului-romaniei-pe-o-luna.html
Succes domnule Ionuţ!
NNT

Rating: +1 (from 1 vote)

comentariu publicat in 12.09.2013 la 6:31

Steluta Ion a scris:
Cu siguranta, toti cei mentionati si multi altii ar merita votati. Am incercat sa votez mai multi dintre acesti patrioti dar sondajul imi permite o singura optiune. L-as fi votat pe Valentin Roman pentru contributia deosebita la re-descoperirea si popularizarea istoriei batranei Dacii, dar, pentru a avea, intr-un “maine” incert, o carte de Istorie Adevarata, care sa includa istoria Daciei Felix pornind de la radacina ei – DACIA HIPERBOREANA, trebuie sa mai “traim pana maine” (vorba colegei mele, Olgutza).
Prin urmare, votul meu s-a indreptat spre Florin Dobrescu, pentru atitudinea lui pro-activa atat ca jurnalist cat si ca presedinte executiv al Partidului Totul Pentru Tara.

Rating: -1 (from 1 vote)

comentariu publicat in 12.09.2013 la 10:35

FrontPress a scris:
La propunerea cititorilor si chiar a unor editorialisti, am mai adaugat cateva nume la lista persoanelor care ar fi putut fi incluse in “Top”. Din pacate nu se mai poate modifica sondajul si numele “candidatilor” si de aceea doar ii amintim la finalul materialului de mai sus, cu scuzele de rigoare.

Rating: -1 (from 1 vote)

comentariu publicat in 13.09.2013 la 7:28

marius a scris:
UN CLASAMENT DE CACAT FACUT DE NISTE LEGIONARI IMPUTITI URMASII CRIMNALILOR LUI IORGA  ,  CEI MAI MARI NATIONALISTI SUNT URMATORI : 1. VADIM TUDOR , 2. ILIE ILASCU,3. PROF. UNIV,DR. VIOREL ROMAN , 4. GENERAL MARIN LUNGU (EROU DE RAZBOI ), 5.MIRCEA CHELARU ( ALATURI DE VADIM TUDOR A DEZVELIT STATUIA MARESALULUI ANTONESCU ), 6. RADU CAMPEANU ,7. MIRCEA IONESCU QINTUS,8.GENERALUL  EMIL STRAINU, 9.MITZURA ARGHEZI,10.ANCA PTRESCU , RESTUL SUNT POVESTI,  SI MAI VAD DOMNILOR URMASI DE ASASINI CA NU PUTETI STA DE VADIM TUDOR , VADIM TUDOR PENTRU CULTURA VOASTRA ESTE UNUL DINTRE CEI MAI MARI ROMANI IN VIATA CAND SCRIA VADIM TUDOR DESPRE PATRIOTISM SI DESPRE NATIONALAISM VOI VA JUCATI CU …..IA IN TARANA ,NATIONALIST  DOMNILOR NU ESTI NUMAI ASA CA TE SCOLI DIMINEATA SI TE UITI IN OGLINDA SI SPUI CA UN TAMPIT DE AZI SUNT NATIONALISM SA FI NATIONALISM TREBUI SA TE RECOMANDE CEVA ORI PE VOI NU POATE SA VA RECOMANDE DECAT CRIMA VOI SUNTETI URMASII CRIMINALILOR , DE VADIM TUDOR SE VA VORBI LA SUPERLATIV A CREAT O REVISTA CARE A CREAT UN PARTID A SCOS SUTE DE POLITICIENI MAI TOATE PARTIDELE AU POLITICIENI DE LA PRM A MAI CREAT UN ZIAR  A FOST DE ASEMENEA DECORAT DE PAPA DE LA ROMA A PRIMIT O MEDALIA DE LA PATRIARHUL BARTOLOMEU AL CONSTANTINOPOLUI ASA CA LASATI-L IN PACE PE VADIM CA E GREU SA TE LUPTI CU ISTORIA OMUL ASTA CREAZA SI FACE IN ACELASI TIMP ISTORIE, PE CAND VOI….CE ?

Vote Saved. New Rating: -10

comentariu publicat in 13.09.2013 la 2:21

marius a scris:
SI DACA TOT IL INJURATI PE VADIM TUDOR INAINTE DE A FACE ACEST LUCRU VA ARAT CINE ESTE VADIM LUATI CITI SI DACA IL INJURATI FACETI-O IN CUNOSTINTA DE CAUZA ESTE DREPTUL DVS.       ✤ Am fost şi am rămas un om cu şira spinării… Sînt patriot român. La furat cu hoţii nu voi merge niciodată. ✤ Nu sînt bogat, nu sînt francmason, nu sînt agent al vreunei puteri străine, nu fac parte din nicio castă secretă, de homosexuali sau iluminaţi. Şi atunci, de unde vine puterea mea? Ce anume conferă forţă autorităţii mele morale? Tocmai această puritate idealistă, care înseamnă că izvorul e mai tare ca stânca.
✤ Românii au o slabă memorie a răului. Unii oameni işi iau libertatea de a fi sclavi.
✤ Dumnezeu m-a făcut să vă judec pe toţi:
La doi oameni vrednici, o sută de hoţi!
✤ Eu, unul, mă lupt de zeci de ani cu strigoii revizionismului unguresc. La început, mi-a fost silă de voi. Acum îmi e milă. De ce? Fiindcă zvîrcolirile voastre sînt zadarnice. De fiecare dată cînd credeţi că aţi făcut vreun progres, vă izbiţi de forţele sănătoase ale altor naţiuni şi de normele comunităţii internaţionale, care ştie ce vă poate pielea.
✤ Pe ungurii cinstiţi din România îi asigur de toată dragostea mea. Corneliu VADIM Tudor

Activităţi
➧ Studii:
– 1967–1971 – Universitatea Bucureşti, Facultatea de Filosofie, Secţia Sociologie, obţinînd licenţa cu o teză despre ,,Sociologia religiei”
– 1978–1979 – Universitatea din Viena – curs de istorie, ca
bursier ,,Herder”
– 2001–2003 – Universitatea din Craiova – Doctorand în Istorie
– 2003 – Doctor în Istorie
– Din 2003 – Facultatea de Teologie din cadrul Universităţii ,,Ovidius”, din Constanţa – Doctorand în Teologie

➧ Activitatea profesională:
– în presă, la început în redacţiile publicaţiilor ,,România liberă” şi ,,Magazin”;
– în 1972 a participat la Festivalul Mondial de Poezie de la Struga (Iugoslavia);
– din 1975 – redactor la Agenţia Română de Presă AGERPRES;
– după decembrie 1989 înfiinţează publicaţiile ,,România Mare”, ,,Politica” şi ,,Tricolorul”, precum şi Editura Fundaţiei ,,România Mare”;
– autor al mai multor piese de teatru (4 jucate la Radio România şi una jucată la Teatrul ,,Constantin Tănase” din Bucureşti);
– a scris mai multe scenarii de filme artistice (,,Triunghiul Morţii”, ,,Candele de zăpadă” etc.);
– poeziile sale sînt puse pe muzică şi recitate în şcoli, de către tinerele generaţii de români;
– a realizat un mare număr de reportaje şi emisiuni de radio şi televiziune;
– a publicat 29 volume de eseuri şi studii de istorie, discursuri, poezii, publicistică şi memorialistică, unele editate în mai multe limbi de circulaţie internaţională (engleză, franceză, germană, spaniolă, italiană, rusă, arabă); cărţile sale se află în marile biblioteci ale lumii, cum sînt acelea de la Harvard, Oxford, Cambridge, Vatican, Ierusalim;

➧ Activitatea politică şi parlamentară:
– 1991 – a înfiinţat Partidul România Mare (de orientare conservatoare, creştină şi pacifistă), al cărui preşedinte este şi în prezent;
– legislatura 1992–1996 – senator ales şi secretar al Biroului Permanent al Senatului;
– noiembrie 1996 – candidat la Preşedinţia României, clasat, prin vot, al 5-lea din 16 candidaţi;
– legislatura 1996–2000 – senator, preşedintele Grupului Parlamentar P.R.M. din Senat, membru al Comisiei senatoriale de Apărare Ordine Publică şi Siguranţă Naţională;
– noiembrie–decembrie 2000 – candidat la Preşedinţia României, finalist al alegerilor prezidenţiale;
– legislatura 2000 – 2004 – senator, preşedintele Grupului Parlamentar P.R.M. din Senatul României, membru al Comisiei senatoriale de Politică Externă, preşedinte al Grupului Parlamentar de Prietenie România – Italia.
– din ianuarie 2001 pînă în decembrie 2002 – membru al Delegaţiei Permanente a Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei de la Strasbourg, demisionînd din această demnitate în semn de protest faţă de interzicerea postului independent de Televiziune OTV.
– legislatura 2004-2008, senator, vicepreşedinte al Senatului şi membru în Comisia de apărare, ordine publică, siguranţă naţională a Senatului.
– a iniţiat şi a finalizat realizarea statuilor de bronz ale preşedintelui SUA Woodrow Wilson (în anul 2002, în Municipiul Cluj-Napoca) şi fostului premier al Israelului Yitzhak Rabin (în anul 2004, în Municipiul Braşov).
– 2009 ales membru al Parlamentului European.

➧ Conferinţe ştiinţifice:
– Universitatea din Bremen – noiembrie 1994 – ,,Despre istoria Estului european”.

➧ Discursuri:
– între 1990 şi 2007 a rostit, în ţară şi în străinătate, cca 1.200 de discursuri.
Interviuri:
– a acordat interviuri unui mare număr de agenţii de presă, publicaţii, posturi de radio şi televiziune din SUA, Canada, Marea Britanie, Franţa, Italia, Spania, Portugalia, Belgia, Olanda, Germania, Polonia, Cehia, Elveţia, Grecia, Cipru, Turcia, Rusia, Ucraina, Ungaria, Republica Irlanda, Bulgaria, Danemarca, Suedia, Norvegia, Israel, Egipt, Siria, Iordania, Sudan, Libia, Irak, China, Japonia, Australia, Africa de Sud, Argentina, Peru şi multe alte ţări ale lumii.

➧ Funcţii, calităţi şi distincţii internaţionale:
– membru al Academiei Mondiale de Medicină ,,Albert Schweitzer”, laureat cu Medalia de Aur pentru ,,merite deosebite în activitatea depusă în slujba umanităţii” – martie 2000, Varşovia;
– distins cu Marea Medalie de Aur a Academiei Mondiale ,,Albert Schweitzer”. Brevetul care însoţeşte distincţia este semnată de academicianul polonez Kazimierz Imieliński, preşedintele Academiei, de doamna Rhena Schweitzer-Miller, fiica ilustrului savant, şi de 4 laureaţi ai Premiului Nobel – noiembrie 2004;
– membru corespondent al celui mai prestigios forum cultural-ştiinţific al instituţiei papale: Academia Tiberiană – noiembrie 2004;
– membru al Academiei de Ştiinţe Politice din New York;
– distins cu Diplomele şi Medaliile de Aur ,,Omul anului 2000” şi ,,Omul anului 2004”, decernate de Institutul Biografic American;
– membru al ,,Colegiului de Consilieri pentru Cercetare” al Institutului Biografic American;
– i s-a conferit titlul de ,,Distins intelectual al Secolului 20” de către Centrul Internaţional Biografic din Cambridge, Anglia;
– distins cu Medalia Mondială a Libertăţii, pe anul 2006, decernată de Institutul Biografic American;
– peste 100 de medalii şi distincţii conferite de organisme şi fundaţii de mare prestigiu din ţară şi străinătate;
– a efectuat vizite în peste 40 de ţări ale lumii, din Europa, Asia şi Africa.
– membru al Academiei de Ştiinţe Naturale a Federaţiei Ruse

➧ Referinţe:
– prezent în numeroase ,,Who`s Who”-uri din Marea Britanie, S.U.A., Franţa, Belgia, Germania, Rusia, Ţările Arabe etc.
– poartă corespondenţă cu şefi de state, de guverne şi cu alte mari personalităţi ale lumii contemporane.

Rating: -5 (from 9 votes)

comentariu publicat in 13.09.2013 la 2:27

Mariana Terra a scris:
Este o bucurie ca exista editorialisti de valoare in România si in diaspora. Preferinta mea este doamna Maria Diana Popescu, ale cărei editoriale sunt bazate pe fapte, au clasa de valoare a intelectualului patriot si contribuie la o mai buna si obiectiva intelegere a fenomenului politic din patrie. Felicitari, doamna Diana!

Rating: +3 (from 5 votes)

comentariu publicat in 13.09.2013 la 8:57

Walter Maurer a scris:
Domnilor de la FrontPress, este jenant şi revoltător ceea ce faceţi cu acest sondaj. Cum este posibil să fie furate voturile? La ora 19.00, doamna Maria Diana Popescu avea 294 voturo. Pe la ora 24.00 trecuse de 350, iar la ora01.00 are 200 voturi. Cum puteţi explica?
R u ş i n e !

Vote Saved. New Rating: 4

comentariu publicat in 14.09.2013 la 12:03

FrontPress a scris:
@Walter Maurer

Au fost taiate voturi si de la alti editorialisti acum cateva zile. S-a taiat doar unde s-au identificat “fraude”, adica voturi generate automat cu programe speciale in scop de influentare a rezultatelor. Au fost identificate mai multe IP-uri suspecte si din aceasta cauza a fost luata masura de “curatare”. Se va mai verifica in continuare iar daca IP-urile vor fi in ordine, se vor restabili voturile curate. Aveti putina rabdare. Va multumim pentru intelegere.

Rating: +1 (from 3 votes)

comentariu publicat in 14.09.2013 la 12:14

Unu altu a scris:
Dan Tanasa mi se pare un (editat) tolerant care s-a dus la antena3 sa isi faca imagine. Draga dan tanasa , tu esti un orb care vede ungurii mai periculosi decat evreii sau tiganii.

Vote Saved. New Rating: 1

comentariu publicat in 14.09.2013 la 11:25

Tudor a scris:
Votez ptr Bogdan Diaconu… FELICITARI ptr postari. Va urmaresc cu mare drag.

Vote Saved. New Rating: -2

comentariu publicat in 14.09.2013 la 11:58

CorinaL. a scris:
Votul meu pentru Valentin Roman_ pentru marele interes de care da dovada in descoperirea si relatare adevarului (istoric, social, politic.), pentru obiectivitate si pentru pasiunea si daruirea prezente in toate actiunile sale editoriale.

Vote Saved. New Rating: -1

comentariu publicat in 14.09.2013 la 2:24

Andrei USA a scris:
Nu dau doua parale pe comentatorul inflacarat pro-VADIM.Nu valoreaza NIMIC tot trecutul luiVADIM,si toate decoratiile MASONICE ale lui PAPA IOAN PAUL 2 masonul pro-Israel,care bocea la zidul plangerii,ori statuia lui YSAK RABIN facuta de VADIM in Brasov!

VADIM a bagat pe israelianul scos din puscarie NATHAN MEIR in parlament ca sa-l curete in justitie,restul sunt povesti.A facut legi de protejare a cimitirelor evreesti,dar cele romanesti nu conteaza!
SHAME!
http://tv-patriot.blogspot.ro/

Vote Saved. New Rating: 2

comentariu publicat in 14.09.2013 la 2:37

Costel a scris:
BOGDAN DIACONU

Rating: -1 (from 1 vote)

comentariu publicat in 14.09.2013 la 5:47

Gabriela a scris:
Votul meu este pentru VALENTIN ROMAN !!
Istoria face parte din noi ,este tezaurul nostru,trebuie aparat !!

Vote Saved. New Rating: -1

comentariu publicat in 14.09.2013 la 9:29

strambalemne a scris:
acest sondaj îmi aduce aminte de ce realiti șou -mari romîni- ?! . atuncea am aflat de ceva celebru pastor vrumbrand (un fel de brand de țară neoprotestant, ceva ce eu nu aveam habar), amu am aflat cu aceeași nedumerire de tot felul de formatori de opinie editorialiști naționaliști. și întrebarea vine, de la domnu caragiale citire … eu cu cine votez ? (blea)

Vote Saved. New Rating: 0

comentariu publicat in 14.09.2013 la 9:55

strambalemne a scris:
alexandru sughițoiu … :)))

Vote Saved. New Rating: 0

comentariu publicat in 14.09.2013 la 9:56

dada a scris:
unde este Radu Tudor?

Vote Saved. New Rating: 0

comentariu publicat in 14.09.2013 la 10:43

dada a scris:
Votez D-L ILIE SERBANESCU SI RAZVAN ZAMFIR

Vote Saved. New Rating: 0

comentariu publicat in 14.09.2013 la 10:46

Cristian Petru Bălan a scris:
Lipsește cel mai prolific dintre tinerii editori: GHEORGHE A. STROIA (vedeți-i activitatea editorială deosebit de impresionantă și patriotică, pe http://www.Google.com) , după cum l-ați omis și pe harnicul editor IONEL MARIN, ambii din jud. Vrancea.

PS – Îmi permiteți și o observație de ordin lexical-ortografic: nu mai scrieți niciodată într-un cuvânt locuțiunea adverbială ”de asemenea”, căci nu este corect să se scrie legat cum scrieție mereu dv.: ”deasemenea”. Este o chestiune elementară,  chiar o greșeală gravă pt. un mânuitor al limbii române literare! Avem pretenții mai mari față de nobilele dv. intenții.

Vote Saved. New Rating: 2

comentariu publicat in 15.09.2013 la 12:37

GHEORGHE SPORIS a scris:
MARIA DIANA POPESCU – este votul meu.
Este editorialistul cel mai conscvent in a infiera gravele dereglari ale sistemului actual. Romania, dupa limpezimea crezului Domniei Sale, merge intr-o directie total gresita, crez pe care-l impartasesc pe deplin. O urmaresc şi-i citesc toate editorialele inca de la nasterea revistei…
Pentru tot ceea ce face şi intreprinde pentru tara ei – SINCERE FELICITARI.
LA MULTI ANI, DOAMNA!

Vote Saved. New Rating: 1

comentariu publicat in 15.09.2013 la 8:52

vasile selaru a scris:
Maria Diana Popescu are votul meu! Felicitari, ești inteligenta si frumoasa. Ideea cu jurnalistii „naționaliști” sau „patrioți” nu mi se pare prea fericita deoarece „Indrăgostiții nu au nevoie de medalii”… Cu stima, Vasile Șelaru

Vote Saved. New Rating: 2

comentariu publicat in 15.09.2013 la 12:27

veronica osorheian a scris:
Maria Diana Popescu are votul meu.

Rating: +2 (from 2 votes)

comentariu publicat in 15.09.2013 la 1:52

pol a scris:
Pentru mine cea mai la obiect intotdeauna, cu un umor rafinat, taios fara injurii – MARIA DIANA POPESCU si orice scrie citesti cu amuzament si subtilitatile cu maiestrie iti incanta spiritul ! Bravo ei si celorlalti care au curajul si isi dedica tineretea studiului profund al realitatii inconsjuratoare !

Rating: +2 (from 2 votes)

comentariu publicat in 15.09.2013 la 7:34

Mugur a scris:
Ce cauta reprezentantul Ligii banatene aici printre nationalisti?Reprezentantii LB nu odata au injurat ce este romanesc cerand pasapoarte pentru a locui in Banat  si s-au manifestat separatist !

Vote Saved. New Rating: 1

comentariu publicat in 15.09.2013 la 9:55

Aneta a scris:
Cristian Negrea

Vote Saved. New Rating: 0

comentariu publicat in 16.09.2013 la 10:10

Manea Gh a scris:
MARIA  DIANA  POPESCU

Un vot din cuget şi simţire

Vote Saved. New Rating: 3

comentariu publicat in 18.09.2013 la 2:35

Tino Pagno a scris:
Valentin Roman  – daco-getolog
Mai romanesc de atat ,se moare…!!!…

Vote Saved. New Rating: -1

comentariu publicat in 20.09.2013 la 9:36

_____________________________________

Rosia Montana, teren de lupta intre doi talhari si Topul “butonat” de pe FrontPress

autor: FrontPress 18.09.2013

RMGC pontaÎnainte de toate, îmi exprim respectul şi le mulţumesc din suflet sutelor de intelectuali români, prieteni ai revistei şi ai mei, care mi-au acordat votul de încredere într-un sondaj al editorialiştilor patrioţi. Cu toate că am primit pe adresa personală peste o mie de felicitări şi confirmări ale votului, topul reflectă, butonat, desigur, doar o parte din acestea. Adică mai puţin de jumătate. E inutil să mă mai întreb ce se întîmplă cu onestitatea de breaslă, cum şi de ce se înfruptă unii din popularitatea altora, chiar şi atunci cînd e vorba doar de un simplu sondaj. Dacă era un concurs cu premii, precis s-ar fi scos multe săbii din teacă. Războiul gratuit se poartă, nu mai e o noutate.

Noutate nu mai e nici faptul că preşedintele ţării a fost din nou huiduit, de data aceasta la Ţebea. Nici nu cred că-i vreo problemă, s-a învăţat cu fluierăturile. O noutate mi se pare curajul omului care a aruncat cu o bucată de pîine în el. Să strici orzul pe gîşte, e chiar o problemă. Întrebarea e: de unde a avut românul acela pîine, cînd populaţia a sărăcit, iar economia a înflorit, potrivit unor aiureli ale guvernanţilor! Poate privită prin lupă măritoare. Cu sau fără preşedinte, aniversarea de la Ţebea îşi are rostul ei istoric, mai ales în aceste vremuri tulburi, pe pămîntul românesc, mereu tînjit de către alţii – însă, sinistraţii din Galaţi aveau mai multă nevoie de atenţia preşedintelui. Cît priveşte baia de mulţime, să zicem: manipulare, ideologie şi emoţii ieftine. Dar să lăsăm subiectul, avem, vorba francezului, „alte mîţe de biciuit”. De pildă, afacerea Roşia Montană, un periculos tun de exportat bani, fără discuţie, un cancer al corupţiei. De fapt, dacă mă gîndesc mai bine, cancerul corupţiei autohtone a cuprins Parlamentul şi Guvernul, R.M.G.C. doar a fost sădită în brazda unui teren fertil. Oricît s-ar bate analiştii noştri în datul cu părerea, ca pe şanţ, oricît ar crede protestatarii că manifestaţiile lor au contat, Sörös ne-a adus exact acolo unde a vrut portofelul lui. Roşia Montană a ajuns cîmp de luptă între doi celebri tîlhari, hămesiţi după bani, culmea, coreligionari: miliardarul american de origine maghiară, George Sörös şi Beny Steinmetz, cel mai bogat israelian şi principal acţionar al Gabriel Resources. Între cei doi se poartă de ani buni o luptă crîncenă în care sînt incluşi Tony Blair şi preşedintele Guineei, iar din complot nu lipsesc tentativele de asasinat şi procesele în instanţă. Deci, ce dovedeşte afacerea Roşia Montană? Că Ţara a fost lăsată să ajungă terenul de luptă al hoţilor, că ne guvernează iresponsabilii interesaţi doar de dîra lăsată de bani spre buzunarele lor nesătule. Şi tot ei strigă în gura mare că nu vînd Ţara, N-o vînd, dar o fac cadou. Afacerea Roşia Montană mai dovedeşte că niciun guvernant nu are apetit pentru fişa postului şi se leagănă în fotoliu cu gîndul la banii fierbinţi obţinuţi din mişmaşuri, pe care îi parchează liniştiţi în off-shore-uri, în insulele Cayman sau în alte paradisuri fiscale.

Pe plan internaţional, Rusia mută şi cîştigă. Şah-mat în dosarul sirian! Putin sfidează Washingtonul şi-i pune frînă lui Obama, chiar dacă acesta, de formaţie avocat, avea reflexul de a sufla şi-n iaurt. Din nefericire, tot suflînd, s-a aşezat singur la zid cu toate operaţiunile de agresiune. Deşi, lovitura la adresa regimului Assad va veni mai devreme sau mai tîrziu, jocul marilor puteri e pe sfîrşite. Obama şi-a aşternut paturi luxoase în toată lumea şi trăieşte înarmat pînă în dinţi, într-un vis nerealist! Îi va lua ceva timp să se dezmeticească şi să descoperă că a prizat halucinogene!

Să mai spună cineva că ruşii nu au diplomaţi de carieră! După ce a transferat în Siria mai multe sisteme de apărare antirachetă S-300, Putin oferă Iranului sisteme de rachete ultra-performante şi un al doilea reactor nuclear pentru centrala de la Boushehr. În plin conflict sirian, tranzacţia capătă un caracter simbolic. Acest acord militar cu Teheranul, alt aliat al regimului de la Damasc, este o reluare a contractelor de armament ruso-iraniene, întrerupte acum doi ani la decizia lui Dmitri Medvedev, pe atunci preşedinte. Iată că, Occidentul, care a cîştigat cursa înarmărilor şi pe cea economică în faţa blocului socialist, a pierdut lupta ideologică şi, în curînd supremaţia. Care e ironia? Păi, Occidentul s-a dovedit a fi mai socialist decît blocul comunist, aceasta însemnînd că au pierdut confruntarea. E ca şi cum ai lupta cu maidanezii care te încolţesc, la un moment dat îi răpui, dar lupta te costă atît de mult, încît la sfîrşit ajungi să umbli în patru labe şi să urli la lună. China are la putere un regim comunist, fără acea demotivare indusă de un astfel de regim, dar are o economie de piaţă extrem de vie, prin care va ajunge să domine următoarele decenii. La fel ca şi femeile ieftine din şourile păcătoase, care cred că doar nurii contează, dictatorii moderni şi-au făcut transplant de putere şi bogăţie înlocuind sufletul şi raţiunea. Lumea trebuie reparată, iar obsesivii înscăunaţi care cred că au fost aduşi de Moş Crăciun să facă ordine în lume precum le taie capul şi să ia caimacul, trebuie trimişi la pensie în sanatorii. Noroc că, încetul cu încetul, vor pierde supremaţia militară şi economică, fiindcă altfel, cine ştie cum am mai fi sacrificate popoarele care nu le-ar accepta pretenţiile aberante. Dumnezeu a creat lumea liberă în armonie. De ce trebuie monopolizată, gestionată, supusă? De Maria Diana Popescu – Art Emis

Nota FrontPress: Noi, “manipulatorii de sondaje”, mărturisim că am şters doar sub 50 de voturi (de la mai mulţi “candidaţi” propuşi în plista editorialiştilor identitari), şi doar unde existau suspiciuni legate de IP-uri. 

6 comentarii pentru “Rosia Montana, teren de lupta intre doi talhari si Topul “butonat” de pe FrontPress”

Paul a scris:

Exemplu de spam trimis pe mailuri de stimata doamna. Acesta a circulat repetiv si agasant. Asa ca, cititi, va rog:
de la: maria diana popescu <popescumariadiana@gmail.com> către: data: 16 septembrie 2013, subiect: Topul editorialiştilor patrioţitrimis de: gmail.comStimaţii prieteni ai adevărului, vă rog, am nevoie de votul DVS în topul editorialiştilor patrioţi. El este important pentru mine, ca o recunoaştere a voluntariatului pe care îl fac în presa scrisă, din dragoste de Ţară, în sprijinul românismului. Votaţi, vă rog, Maria Diana Popescu în lista din dreapta paginii, care se deschide cu un clic pe primul link de mai jos. Apoi, clic pe numele meu, apoi pe rubrica „vote” de la finalul listei! Vă mulţumesc mult pentru spijin! Topul editorialiştilor patrioţi http://www.frontpress.ro/

Editroial, Stuttgart, Planul soroşist, instituţii pentru cîini şi şcoli de coşmarhttp://www.agero-stuttgart.de/REVISTA-AGERO/COMENTARII/Planul%20sorosist%20de%20MDP.htm

Roşia Montană, Teren de luptă între doi tîlharihttp://www.art-emis.ro/editoriale/1835-rosia-montana-teren-de-lupta-intre-doi-tilhari.html

La sala Dalles din Bucureşti, medicină, artă plastică şi poeziehttp://www.art-emis.ro/eveniment/1834-la-sala-dalles-medicina-arta-plastica-si-poezie.html

Consideraţie, Maria Diana Popescu, Agero, Stuttgart
Asta apropo de topuri butonate si ego-uri mici, mici, mici, ale unor scriitoare care se simt insuficient de bagate in seama

Vote Saved. New Rating: 7

comentariu publicat in 18.09.2013 la 1:26

Alex a scris:

România nu are preşedinte. Creatura diformă în care s-a aruncat cu bucăţile de pită reprezintă apogeul decăderii politicii româneşti, un lăcrimător la comandă, infractor şi prieten cu ţiganii, ţinut preşedinte de stăpânii lui “ieuropeni”.
Un gunoi ca el, Ponta sau Căcărău nu are ce căuta la evenimente ce-l privesc pe Iancu, poate cel mai mare român din istorie. E bine că a fost huiduit.
Când Doamne vom scăpa de blestemul “escu”?

Rating: +3 (from 3 votes)

comentariu publicat in 18.09.2013 la 7:43

Septimiu a scris:

Minunat ca doamna Diana Popoescu trimite linkuri! Si eu primesc linkuri cu tot ce scrie si este singura mea sursa de lectura din presa. Chiar ma onoreaza sa fiu in lista sa. Altii care au fost numiti in topul edtiroialistilor  au pus linkul front press cu voturile pe face book. Asta cum se numneste? Ai? Fiecare cu prietenii care la nevoie se cunosc si se sustin! Iar pe tine care spui ca te agaseaza precis esti un invidios si orgolios de pe ultimile locuri, de care nu prea a auzit nimeni si care  tanjeste dupa vreun loc. Daca te agaseaza linkurile ei de ce nu o blochezi din optiuni email, asta fiindca tot te dai baiat destept. Dar, vulpoiul cand nu ajunge la struguri, zice ca sunt acri
Septimiu

Vote Saved. New Rating: 0

comentariu publicat in 18.09.2013 la 10:36

sorinho a scris:

Antonescu nu e tot un “escu”? Hai sa nu generalizam! Particula “escu” e specific romaneasca! Si afirma romanismul! Cum ai vrea sa-l cheme? Arpad, Istvan, sau Ghiocel?

Rating: +1 (from 1 vote)

comentariu publicat in 18.09.2013 la 11:04

sorinho a scris:

Antonescu, adica Ion Antonescu, nu Carici Antonescu!

Rating: +1 (from 1 vote)

comentariu publicat in 18.09.2013 la 11:05

savage a scris:

Dar n-a observat nimeni ca romanca cu pancarta e din Africa?

Rating: 0 (from 0 votes)

comentariu publicat in 19.09.2013 la 10:48

 ___________________________________________

FrontPress-ul publicisticii nationaliste!

autor: FrontPress 16.09.2013

machoAr fi putut fi un proiect grandios! Mai ales în aceste vremuri în care curentul naţionalist, de la activiştii prin scriitură la promotori de pe şi prin feluritele bloguri personale, trebuie să cristalizeze acele voci reprezentative care să se contrapună, inclusiv civic şi politic, guvernanţilor şi clasei politice trădătoare. Şi ar fi fost un proiect lăudabil dacă nu s-ar fi plecat din start sub semnul unui mare neajuns. Pentru că felul în care a fost gândit „Topul editorialiştilor naţionalişti din presa românească” sub formula unui grile de vot cu un „grilaj” predefinit de jurnalişti ca număr de opţiuni, nu a făcut altceva decât să deschidă fisuri de orgolii şi frustări, de practici de auto-votare şi asalturi cu e-mailuri mascând rugăminţi de votare din partea unora dintre cei „nominalizaţi”!

Pentru a fi putut promova într-un mod credibil ideea unui „top” al jurnaliştilor naţionalişti, ar fi trebuit creat, înainte de toate, un spaţu de promovare din care cititorii să afle de existenţa şi scriiturile a câţi mai mulţi jurnalişti naţionalişti. Iar în perspectiva creării unui „top”, iniţiatorii proiectului ar fi trebuit să contureze acest spaţiu jurnalistic de colectare a articolele de gen ale ziariştilor din presa naţionalistă. Ale gazetarilor cu vechi ştate, care se produc poate doar prin formulele tradiţionale ale presei, dar şi ale jurnaliştilor noilor media, care exprimă sentimentul naţionalist prin fiecare iscălitură de condei virtual.

Iar crearea unei asemenea Platforme Naţional Naţionaliste a stat şi la baza relansării „Naţiunii” şi sub formula unui ziar electronic, pe lângă aducerea vechiului săptămânal în lumea noilor tipuri de media, intenţionând să creăm, împreună cu prietenii de la „NapocaNews”, o platformă virtuală la care publicaţiile electronice naţionalist-patriotice din ţară să contribuie cu articole pentru a asigura o difuzare cât mai largă. Ideea era şi mai generoasă, gândind o extensie în formulă tiparită, o „revistă a revistelor”, la care să contribuie fiecare dintre platformele digitale. Din păcate, presiunile, sper eu numai cele economice, au făcut ca proiectul să se risipească.

Astăzi, o altă publicaţie pe care ne bazam în construirea acelei platforme naţional-naţionaliste comune,„FrontPress” a lansat „Topul editorialiştilor naţionalişti”, din păcate bulversând generoasa intenţie prin strecurarea mărului otrăvit al ierarhizării prin vot. Căci, aşa cum poate cuprinde acum cititorul paleta editorialiştilor de gen, suntem prea puţini pentru a face ierarhizării. Asta pentru a nu mai spune că valorile culturale, literar-publicistice, nu se trec prin sita subiectivă a contoarelor de vot şi clasificare. Nu se aşează pe răboj, măcar pentru faptul că nu poţi compara stiluri diferite, prezenţe diferite, exprimări mai mult sau mai puţin reușite. Ele se însumează. Mai ales în aceste vremuri în care fiecare semnătură naţionalistă trebuie făcută cunoscută cititorului.

Altminteri, încercarea de a contura un „top” cu un număr prestabilit de „intrări”, nu face decât să decredibilizeze din start o iniţiativă generoasă. În loc să asigure strângerea într-o matcă a semnatarilor de articole naţionalist-patriotice, poate chiar pentru a contura printr-un efort financiar colectiv apariţia periodică a unui volum de expresie naţionalistă, se stârnsc inutil felurite vanități. Iar simpla enumerare a câtorva nume, ca intrări predefinite în top, poate deveni o chestiune de interpretare a „criteriilor” pe care le-au avut iniţiatorii. Mai ales în cazul unui top” care se prezintă din start ca un melanj în care cei ce îşi asumă prin condei naţionalismul sunt amestecaţi cu aceia care doar îl promovează (de cele mai multe ori prin preluarea de articole). Un amestec în care gazetarii naţionalişti sunt puşi la un loc cu aceia care se limitează la articole cu o expresie românesc-patriotică.

Și nu este corectă nici azvârlirea într-o urnă comună „votului” a jurnaliştilor care scriu articole în presa din Diaspora, dar poate nu exclusiv de factură naţionalistă, cu gazetarii din exil, din Basarabia ori Ucraina care, scriind în condiţiile politice de acolo, chiar îşi asumă riscul exprimării naţionalismului. Şi tot spre un talmeş-balmeş duce şi ideea de a pune în aceeaşi mașină de vot gazetarii din presa locală, buni jurnalişti dar poate restrânşi ca posibilitate de exprimare, cu aceia care au șansa de a se exprima la nivel naţional, inclusiv prin trimiterea articolelor spre zeci de bloguri şi publicaţii.

Şi poate ar fi fost acceptabilă, ca prim punct de plecare, listă iniţială de propuneri. Dacă ar fi numărat măcar câteva nume consacrate. Pentru că nu este corectă ignorarea scriiturilor lui Corneliu Vadim Tudor, Gheorghe Funar şi Ion Coja. Nu este echidistantă, mai ales din partea unor iniţiatori de „top”-uri, jurnaliştii de la „FrontPress” motivându-și neincluderea iniţială a celor trei nume sub pretexte prea puţin credibile. În cazul primului, din cauza comportamentului extrapublicistic, apoi al asocierii celui de al doilea prea multă vreme cu întâiul ori pentru „raritatea” articolelor proprii de pe blog-ul personal (!) în cazul profesorului Coja!

Şi nu este firească nici replierea initiatorilor prin introducerea ulterioară a celor menţionaţi, dar şi a altor condee ignorate, ca posibilitate de vot la categoria „şi alţii”. Dimpotrivă, dacă toate celelalte neajunsuri şi neconcordanţe pot fi scuzate ca preţ al impactului emoţional generat de lansarea acestui prim „top”, menţionarea şansei de a-i vota pe toţi acei gazetari ignoraţi la categoria „şi alţii” pune o demarcaţie deloc subiectivă între aceia pe care îi vor iniţiatorii proiectului a-i scoate în evidenţă şi restul editorialiştilor.

Totuşi, dincolo de aceste neajunsuri, ideea strângerii la matcă a gazetarilor naţionalişti rămâne valabilă. Iar personal mă încântă acţiunea colegilor de la „FrontPress”, mai ales că printre cei nominalizaţi se numără jurnalişti cărora, exact pentru felul de exprimare, gazeta „Naţiunea” le-a acordat în ultimii doi ani diplome de excelenţă (Maria Diana Popescu, Dan Tănasă, George Bara, Remus Tănasă). Acest lucru îmi reconfirmă faptul că, dincolo de sacrificiile materiale, gestul de a fi dus mai departe, dimpreună cu publicistul Romeo Tarhon, ziarul Naţiunea nu a fost o inutil.

Nu a fost însă un drum uşor… Privesc în urmă şi nu pot să nu amintesc trista realitate a anilor ’90. Când a pronunţa cuvinte precum patrie, patriotism ori naţionalism, darămite de a le mai aşterne pe hârtie, erau asociate şi reproşate ca aparţinând nu doar unui „curent” nostalgic, ci de-a dreptul cripto-comunist! Pentru că, atunci, la modă era dărâmarea simbolurilor naţionale, distrugerea, inclusiv prin destrămarea fibrelor culturale şi publicistice, a fiinţei noastre naţionale. Am uitat noi oare de detractorii care acuzau şi instigau împotriva articolelor naţionaliste şi patriotice?!

În acei ani, „Naţiunea” era privită ca o ciudăţenie, ironizată drept „fiţuică” de către detractorii „literaţi” ai momentului. Marele cărturar şi patriot Iosif Constantin Drăgan, care şi-a asumat refondarea gazetei la începutul anilor ’90, era catalogat drept „legionar”, iar noi, ca redactori, priviţi şi blamaţi drept naţionalişti-extremiști. Pentru că, atunci, în manipulările vremii, naţionalismul era echivalat a priori, de către aceeaşi detractori, drept extremism!

Erau vremuri în care presa de orientare patriotică şi naţionalistă se număra pe degete. Iar noi, cei puţini, eram luaţi peste picior când apăram Ardealul, că doar nu o să plece ungurii cu ţara în spinare!, eram ameninţaţi cu procese pentru că ridicam un deget acuzator împotriva celor ce jefuiau prin privatizare, primeam, cu dedicaţie, ordonanţe de urgenţă doar pentru curajul lui I.C. Drăgan de a fi editat şi revista de cultură patriotică şi istorică „Mareşal Antonescu”! (şi nu C.V. Tudor şi Mircea Chelau au ridicat statuia Mareşalului în curtea bisericii bucureştene din Piaţa Muncii, ci I.C. Drăgan este cel ce a finanţat-o, cei doi fiind invitaţi de marele cărturar să participe la dezvelire; asta ca îndreptare a unor reinterpretări „istorice” de pe anumite formuri!).

Atunci, eram cu adevărat puţini. De aceea, nu pot fi de acord cu argumentele „FrontPress”-ului pentru neincluderea lui C.V. Vadim în „top”-ul editorialiştilor naţionaliști. Măcar pentru faptul că „România Mare” publica, săptămână de săptămână, pagini întregi despre mârşavele acţiuni ale formaţiunilor maghiare în Ardeal!

Vremurile s-au schimbat, iar apariţia unui nou val al jurnaliştilor, care au simţit româneşte şi au construit platforme virtuale pe linia naţionalismului, dovedeşte că prin felul de a fi rezistat ca „fiţuică” în perioada de plină manifestare a detractorilor, „Naţiunea” a contribuit la menţinerea unei linii gazetăreşti de orientare naţionalistă.

Atunci, noi, dimpreună cu alte câteva publicaţii, ne manfestam pe un firicel de pârâu publicistic dintr-o mare de presă care căzuse pradă detractorilor; pentru că aşa era la modă: să desfiinţezi tot ceea ce era românesc! Astăzi, acest firicel s-a lăţit ca exprimare şi revine în matca de drept a Neamului Românesc. De acest lucru avem nevoie şi nu de o „selecţie” a editorialiştilor! Pentru că nu trebuie deschise fisuri de orgolii care să ducă, în cele din urmă, la decredibilizarea proiectului şi, prin extensie, a ideii reprezentării naţionalismului. Şi nu trebuie amestecate lucrurile doar din dorinţa de a capta (poate, politic?!) expresia naţionalismului.

De aceea, „Naţiunea” rămâne solidară ideii de a ne strânge într-un for național al publicisticii naţionaliste. Cine ştie, poate vom depăşi orgoliile şi frustările, şi mă bazez pe faptul că tinerii sunt mult mai maleabili, şi vom reuşi să furnizăm şi o voce comună.

P.S.: Pesemne, mulţi mă vor tachina pentru aceste gânduri, plecând de la ideea că nu am fost inclus în acel top! Nici nu mi-aş fi dorit. Locul meu nu este acolo; pentru că nu mă definesc prin ceea ce am scris, ci prin ceea ce mai am de spus. Iar „Naţiunea” este o formatoare şi o tribună prin care invităm cititorii să cunoască tinerele condeie. Şi mă bucur când descoperim un tânăr, mai tânăr chiar decât predecesorii care cristalizează asemenea scrieri cu mult înainte de vârsta de „consacrare” de pe linia publicisticii naţionaliste. De Cezar Adonis Mihalache –Ziarul Natiunea

_________________

Despre scrieri, scribi si scriitori

autor: FrontPress 12.09.2013

remus radoiuTrebuie să încep rândurile, pe care le aştern, felicitând redacţia frontpress, pentru iniţiativa avută.Topul editorialiştilor naţionalişti a surprins prin originalitatea ideii, dar poate chiar mai mult prin efervescenţa, pe care a generat-o ulterior. Ca şi absolvent de Litere, m-am văzut din nou confruntat, după mulţi ani, cu ideea de scriere, cu definiţia literaturii şi a scriitorului, precum şi cu dimensiunea criticului literar şi registrului în care creaţia este judecată.

Ştiu că unii mă vor acuza, că sunt părtinitor, din moment ce numele meu se regăseşte pe acea listă de „candidaţi”, dar îmi asum cu bună ştiinţă criticile, ce au început să curgă deja la adresa unor colegi de listă şi peniţă.

În primul rând, cantitatea nu este o caracteristică absolut necesară literaturii de calitate. Nici numărul de volume şi nici vârsta celui ce aşterne rândurile nu sunt relevante. Demult circula o anecdotă, legată de doi candidaţi la titlul de academician, unul care a publicat 50 de volume despre creşterea ştiinţifică a porcilor, esenţiale în domeniul său şi unul, care a publicat un singur volum, tradus în toate limbile planetei, despre esenţa frumosului. Şi acum, care ar merita titlul de academician?

Discuţiile legate de utilizarea preponderentă a mediului electronic, spre deosebire de cuvântul aşternut pe hârtie mi se par la fel de anacronice, precum înfierarea lui Platon pentru că utiliza pergamentul şi nu plăcuţele de lut.

Faptul că unele nume nu s-au regăsit pe această listă nu ar trebui tratat drept o insultă adusă acelei persoane, ci ca pe o posibilitate de a o face cunoscută. Sunt convins că toţi editorialiştii din acea listă şi-ar dori mai mulţi colegi de breaslă, care să lupte pentru ideea naţională şi că nimeni nu s-ar opune dublării sau triplării numărului de persoane nominalizate, dacă acestea o merită.

Tot judecând din punctul de vedere al conţinutului literaturii – deoarece toate aceste editoriale reprezintă o formă de literatură – mi se pare că greşim, comparând pe acelaşi calapod toate scrierile. Temele abordate sunt destul de diferite de la autor la autor, stilul este foarte personal şi registrul în care se lucrează este foarte diferit. Poate de aceea şi supărarea unora legată de numărul mai mic sau mai mare al voturilor venite de pe facebook.

Din punctul meu de vedere acest top nu este o competiţie, pentru că nu putem stabili printr-un sondaj ce este mai valoros, impresionismul, cubismul, realismul sau dadaismul. Nu rezultatul final şi nici voturile obţinute nu sunt importante. Ce contează, este dacă un moment ca acesta, în care se discută despre esenţa naţionalismului scris, duce la un rezultat, la o continuare, sau dacă se pierde în eter. Vom vedea, dacă literatura reuşeşte să unească sau dacă rămânem şi în acest domeniu la fel de divizaţi ca şi în cel al luptei naţionale efective.

Aş dori să închei rugându-i pe cei, care consideră că există editorialişti naţionalişti nedreptăţiţi, care nu se bucură de suficient spaţiu şi expunere, să mă contacteze. Le voi oferi tot sprijinul în publicarea articolelor pe site-ul, pe care îl administrez. De Remus Radoiu – Agonia Natiunii

Nota FrontPress: În spiritul ultimului paragraf, întindem şi noi o mână tuturor acelora care doresc să îşi exprime în scris revolta contra lumii (post)moderne, sprijinindu-se pe naţiune ca pilon identitar de necontestat. Îndemnăm toate blogurile şi site-urile naţionaliste să facă acelaşi lucru şi să sprijine şi să îndrume noi şi noi generaţii de editorialişti. Vezi GHIDUL MILITANTULUI

_________________

Noul val al editorialistilor si liderilor de opinie NATIONALISTI romani

autor: FrontPress 11.09.2013

scriitorE lăudabil şi extrem de interesant topul editorialiştilor şi liderilor de opinie naţionalişti români realizat zilele acestea de publicaţia FrontPress. Este prima dată când se face un astfel de top cu editorialiştii naţionalişti, lucru incredibil acum circa 10 ani, când piaţa media din România era controlatăă şi manipulată, în general, de analiştii internaţionalişti, globalişti, neo-marxişti promovaţi pe toate canalele media.

În ultimii 10 ani s-a coagulat, e adevărat, datorită libertăţii internetului, o întreagă pleiadă de editorialişi naţionalişti valoroşi, care nu au avut acces şi promovare pe linia clasică a presei mainstream controlată de corporaţii, stat, partide şi serviciile secrete. Noile voci ale naţionalismului românesc au început timid să scrie pe site-uri şi blog-uri necunoscute cu cititori inifimi, pentru ca în timp să se creeze o adevărată presă alternativă, aşa cum visau acum 10 ani George Bara la Novopress şi Bogdan Stanciu la Altermedia. Astăzi aceşti editorialişti au devenit adevăraţi lideri de opinie, influenţând cu editorialele lor opinia publică înspre problematicile naţionale. Editorialiştii naţionalişti însumează împreună sute de mii de cititori unici pe zi şi zeci de mii de like-uri pe Facebook. Dintre aceştia amintim pe cei mai influenţi: Victor Roncea, George Bara, Dan Tanasa, Goran Mrakic, Claudiu Târziu, Florin Dobrescu, Remus Rădoiu, Valentin Roman, Bogdan Diaconu, Maria Diana Popescu, Răzvan Codrescu, Remus Tănasă, George Damian sau Alexandru Sudiţoiu.

Caracteristica gândirii acestor editorialişti este faptul că şi-au format orientarea temeinică naţionalistă din sevele religioase ale ortodoxiei şi din tradiţia politică interbelică: conservatorism, tradiţionalism şi legionarism. Ei au rupt-o definitiv cu comunismul, (e adevărat sunt şi mai tineri), şi nu se mai lasă păcăliţi de editorialişti naţional-comunişti, ca CV Tudor sau alţii, creaţi în laboratoarele secrete ale Ion Ilici Iliescu, Petre Roman şi Virgil Măgureanu din anii 90, care sunt membrii activi ai Bisericii Penticostale, participând la încoronarea sau înmormântarea „regilor ţiganilor din familia Cioabă”. Orice apropiere intenţionată sau neintenţionată cu editorialiştii neo-comunişti e un act de compromitere deliberată a noului val de editorialişti naţionalişti, care îşi trag credinţa şi puterea din adevăratul naţionalism interbelic.

Şi de data aceasta scena civică şi politică românească e atipică. Ţara noastră a rămas singura din centrul şi estul Europei, care nu are un partid naţionalist în parlament. De acest lucru a avut grijă SRI-ul lui Virgil Măgureanu în anii 90, care a introdus duhul dezbinării şi trădării în mişcările naţionaliste pentru a nu se coagula o alternativă politică naţionalistă la actuala clasă politică coruptă şi subordonată multinaţionalelor şi intereselor străine. De aceea, astăzi, evitarea confuziei sau apropierii editorialiştilor naţionalişti creştini cu naţional-comuniştii se impune ca separarea biblică dintre apă şi uscat. Şi totuşi, dincolo de paradigma politică s-a coagulat, nu un partid naţionalist, ci o pleiadă de editorialişti şi lideri de opinie naţionalişti, care prin scrisul lor percutant, tot mai citit de români, creează un adevărat curent de opinie favorabil renaşterii naţionale. Azi, dacă George Bara, Victor Roncea, Florin Dobrescu, Dan Tanasa sau Diana Maria Popescu scriu pe o temă de actualitate se creează opinie publică, se activează mulţi români pe comentarii sau Facebook, iar instituţii locale sau centrale ale statului se sesizează. Nu odată s-a întâmplat acest lucru, fapt ce arată puterea de convingere şi opinie a noilor editorialişti naţionalişti pe scena publică.

Consider că acest val de editorialişti naţionalişti este numai începutul coagulării unei federaţii de lideri de opinie care încep să schimbe percepţia societăţii înspre valorile autentice ale românismului. Ei sunt baza unui concept naţional care, pe viitor, va modifica scena politică românească înspre un naţionalism sănătos de sorginte interbelică. Ar fi interesant dacă, de exemplu, Fundaţia „Inima Ardealului” ar organiza un simpozion la Cluj-Napoca la care să invite această nouă pleiadă de editorialişti naţionalişti în jurul unei mese rotunde, la care să se discute viitorul României. De Ionuţ Ţene – NapocaNews

10 comentarii pentru “Noul val al editorialistilor si liderilor de opinie NATIONALISTI romani”

Eliza a scris:

Nu incercati sa manipulati! Nu incercati sa nedreptatiti! Ordinea in top ar fi cam urmatoarea: Maria Diana Popescu, pe care o consider cel mai bun editorialist, un mare patriot si scriitor, 14 volume publicate (Omenirea in paragina savanta si Dati-mi tara inapoi!) ale carei pamflete social politice, faceau inconjurul lumii de prin anul 2005, cand mai nimeni nu se incumeta, din lista aceasta, sa vorbeasca la radio si sa scrie despre Patrie si patriotism, despre coruptie, apoi Dan Tanasa, George Roncea si altii.
Prof Eliza Roman

Rating: -6 (from 6 votes)

comentariu publicat in 11.09.2013 la 8:34

Tene Ionut a scris:

@Eliza, nu manipuleaza nimeni. Editorialul e o chestiune de perspectiva subiectiva de autor. Scrieti dvs. un editorial si spuneti ce credeti.

Rating: +6 (from 8 votes)

comentariu publicat in 11.09.2013 la 10:52

Eliza a scris:

Domnule Tene Ionut, eu nu sunt Eliza! Reinvatati sa va adresati doamnelor! Ati dizolvat toate formule de respect in relatia de comunicare. Redactia face  o confuzie grava intre bloger si editorialist. Bloger si “feisbuc” au pana si cei incarcerati. Editorialistul este partea integranta a unei redactii. Iar din lista propusa de Front Press nu cunosc pe nimeni cu statut de editorialist in afara de doamna Maria Diana Popescu, de la prestigioasa revista Agero din Stuttgart, un editorialist care poate fi asezat cu usurinta in galeria valorilor nationale: Eminescu -publicistul -, Pamfil Seicaru, Caragiale. E foarte simplu sa distribui pe faimosul “feisbuc” lista si sa implori votul prietenilor, fara insa a avea o contributie certa. Topul este inechitabil din start. Incercarea dvs, insa, cu minusurile evidente, poate fi laudabila, atata timp cat nu nedreptateste realitatea.
Prof. Eliza Roman

Rating: -8 (from 8 votes)

comentariu publicat in 11.09.2013 la 11:42

Landser TM a scris:

mi-ar placea ca “valul” sa se transforme intr-un “tsunami” nationalist, asa ca in grecia!

Rating: +3 (from 3 votes)

comentariu publicat in 11.09.2013 la 1:18

Alex a scris:

Nu fiţi rigidă, doamnă, pe net se practică adresarea mai puţin pretenţioasă. Fiecare cu opinia lui şi cu dreptul de-a o exprima, asta e democraţia, oricine poate să-şi spună părerea, chiar şi Ionuţ. Scuze, vreau să spun domnul profesor doctor Ionuţ Ţene, că doar suntem în cercuri academice, la ceaiul de la ora 14.58

Rating: +6 (from 6 votes)

comentariu publicat in 11.09.2013 la 1:58

Tene Ionut a scris:

Alex 🙂

Rating: +3 (from 3 votes)

comentariu publicat in 11.09.2013 la 8:21

Maria a scris:

Doamna, Domniţa, Măria Sa Eliza Roman suferă de complexul inferiorităţii.Mai aveţi mult să-l depăşiţi pe domnul Doctor docent Ionuţ Ţene.Să auzim numai de bine.

Rating: +4 (from 4 votes)

comentariu publicat in 12.09.2013 la 6:34

Leo a scris:

ce se crizeaza pupaza aia:)))
Respectul se castiga nu se impune!Te numesti cumva Doamna Eliza in buletin sau consderi ca doar eliza e o jignire?:))
Ce specimen….

Rating: +3 (from 3 votes)

comentariu publicat in 12.09.2013 la 7:06

Maria Diana Popescu a scris:

Stimata Redactie,
Să vă fie un pic ruşine pentru modul în care aţi sustras voturile mele, astăzi, în două rînduri. Am avut tot timpul pagina front press deschisă, iar la ora 24, oo aveam 350 de voturi. În dimieaţa zilei de 13 mi s-au retras alte 70 de voturi. Chiar dacă nu veţi da publicităţii comentariul meu, voi scrie un editorial pe tema cinstei voastre. Am fotografiat pagina cu topul în fiecare zi şi le voi da publicităţii. Ticălăşie, nu-i aşa. Misoginism, nu-i aşa? Sau cum aţi denumi voi hoţia aceasta?
Rog, să apară imediat cele 350 de voturi pe care le-am avut. Dacă nu, retrageţi, vă rog numele meu din top.
Mulţumiri,
Maria Diana Popescu

Rating: 0 (from 2 votes)

comentariu publicat in 14.09.2013 la 12:00

FrontPress a scris:

@Maria Diana Popescu

Au fost taiate voturi si de la alti editorialisti acum cateva zile. S-a taiat doar unde s-au identificat “fraude”, adica voturi generate automat cu programe speciale in scop de influentare a rezultatelor. Au fost identificate mai multe IP-uri suspecte si din aceasta cauza a fost luata masura de “curatare”. Nu ati fost singura vizata. Se va mai verifica in continuare iar daca IP-urile vor fi in ordine, se vor restabili voturile curate. Aveti putina rabdare. Va multumim pentru intelegere.

Rating: +2 (from 2 votes)

comentariu publicat in 14.09.2013 la 12:12

________________________________
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s